Tämä on ohje Hermannin ystävyyskakkuun.

Ohjeessa on kerrottu myös kuinka kakun "juuri" valmistetaan. Alkuun tarvittavan Taikinan voi aloittaa 4. päivän aineilla. Tämän jälkeen noudatetaan ohjeita 1. päivästä alkaen.

Kun saat Hermannin taikinajuuren ystävältäsi, aloita sen hoitaminen 1. päivän mukaan.

Ainekset noin 15 viipaletta annosta

1. päivä
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla.
2. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
3. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
4. päivä
Hermannilla on nälkä, anna sille
2,5
dl
sokeria
2,5
dl
maitoa
5. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
6. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
7. päivä
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi.
8. päivä
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa:
2,5
dl
sokeria
150
g
pehmeää margariinia
3
kananmunaa
1
tl
suolaa
2
tl
leivinjauhetta
200
g
rusinoita tai pähkinöitä
2
tl
kanelia

Ohje

  1. Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi.

  2. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä. Olen laittanut osan juuresta pakastimeen ja se on lähtenyt hyvin uudestaan käymään, kun sen sulattaa.

VINKKI: Katso myös muut ystävänpäiväreseptimme: Ystävänpäiväkakku, Ystävänpäiväleivos, Helpot ystävänpäiväleivokset, Suklaaleivos ystävälle ja Ystävän pastasalaatti! Lisää reseptejä löydät Reseptihaulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.