Mehevä ystävänpäiväkakku

Mehevä ystävänpäiväkakku
noin 15 viipaletta
4munaa
dlfariinisokeria
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
2tlvaniljasokeria
2tlkanelia
½tlinkivääriä
2tlleivinjauhetta
3dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
1dlaprikoosipaloja
1dlaprikoosimarmeladia
4dlporkkanaraastetta
1dlrypsiöljyä
Kuorrutus:
½pkttomusokeria (250 g)
½dlaprikoosi- tai sitruunamehua
Koristeeksi:
säilykekirsikoita tai -aprikooseja
Leivitykseen:
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet ja leivinjauhe hiivaleipävehnäjauhoihin ja lisää seos vaahtoon. Pilko säilyke- tai kuivatut aprikoosit ihan pieniksi paloiksi ja lisää ohjeen kaikki loput ainekset taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista, kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Käyttäessäsi sydämenmuotoista kakkuvuokaa saat kauniin kakun ystävänpäiväksi. Kypsennä ystävänpäiväkakkua 175-asteisen uunin alatasolla n. tunti. Anna jäähtyä.  Samasta ohjeesta voi valmistaa myös leivoksia. Paista niitä 200-asteessa 20-25 min.  Sekoita tomusokeri ja mehu tasaiseksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrute ystävänpäiväkakun päälle. Koristele kokonaisilla kirsikoilla (tai aprikoosin lohkoilla) asettelemalla ne kauniisti tuoreen tomusokerikuorrutteen päälle. Nauti ystävänpäiväkakkua hyvän ystävän seurassa.

VINKKI: Katso myös muut ystävänpäiväreseptimme: Ystävänpäivän pikkuleivät, Ystävänpäiväleivos, Helpot ystävänpäiväleivokset, Suklaaleivos ystävälle ja Ystävän pastasalaatti! Lisää reseptejä löydät Reseptihaulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)