Ystävänpäiväkakku on ihana yllätys ystävälle tai isommalle kaveriporukalle.

Tämän helpon, mutta erityisen maukkaan kakun salaisuus piilee taikinassa, johon lisätään aprikoosinpalasia, marmeladia ja porkkanaraastetta.

Lopputuloksena on mahtavan mehevä kakku, joka säilyy pitkään. Jos ystävänpäiväkakkua vain riittää, sitä voi tarjota useampana päivänä, sillä maku vain paranee leipomisen jälkeisinä päivinä!

Hyvää ystävänpäivää!

Ainekset noin 15 viipaletta annosta

4
munaa
dl
fariinisokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
kanelia
½
tl
inkivääriä
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
aprikoosipaloja
1
dl
aprikoosimarmeladia
4
dl
porkkanaraastetta
1
dl
rypsiöljyä
Kuorrutus:
½
pkt
tomusokeria (250 g)
½
dl
aprikoosi- tai sitruunamehua
Koristeeksi:
säilykekirsikoita tai -aprikooseja
Leivitykseen:

Ohje

  1. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet ja leivinjauhe hiivaleipävehnäjauhoihin ja lisää seos vaahtoon. Pilko säilyke- tai kuivatut aprikoosit ihan pieniksi paloiksi ja lisää ohjeen kaikki loput ainekset taikinaan.

  2. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista, kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Käyttäessäsi sydämenmuotoista kakkuvuokaa saat kauniin kakun ystävänpäiväksi.

  3. Kypsennä ystävänpäiväkakkua 175-asteisen uunin alatasolla n. tunti. Anna jäähtyä. Samasta ohjeesta voi valmistaa myös leivoksia. Paista niitä 200-asteessa 20-25 min. 

  4. Sekoita tomusokeri ja mehu tasaiseksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrute ystävänpäiväkakun päälle. Koristele kokonaisilla kirsikoilla (tai aprikoosin lohkoilla) asettelemalla ne kauniisti tuoreen tomusokerikuorrutteen päälle. Nauti ystävänpäiväkakkua hyvän ystävän seurassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.