Ystävänpäiväkakku

Mehevä ystävänpäiväkakku

Ystävänpäiväkakku on ihana yllätys ystävälle tai isommalle kaveriporukalle.

Tämän helpon, mutta erityisen maukkaan kakun salaisuus piilee taikinassa, johon lisätään aprikoosinpalasia, marmeladia ja porkkanaraastetta.

Lopputuloksena on mahtavan mehevä kakku, joka säilyy pitkään. Jos ystävänpäiväkakkua vain riittää, sitä voi tarjota useampana päivänä, sillä maku vain paranee leipomisen jälkeisinä päivinä!

Hyvää ystävänpäivää!

noin 15 viipaletta
4munaa
dlfariinisokeria
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
2tlvaniljasokeria
2tlkanelia
½tlinkivääriä
2tlleivinjauhetta
3dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
1dlaprikoosipaloja
1dlaprikoosimarmeladia
4dlporkkanaraastetta
1dlrypsiöljyä
Kuorrutus:
½pkttomusokeria (250 g)
½dlaprikoosi- tai sitruunamehua
Koristeeksi:
säilykekirsikoita tai -aprikooseja
Leivitykseen:
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet ja leivinjauhe hiivaleipävehnäjauhoihin ja lisää seos vaahtoon. Pilko säilyke- tai kuivatut aprikoosit ihan pieniksi paloiksi ja lisää ohjeen kaikki loput ainekset taikinaan.

2. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista, kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Käyttäessäsi sydämenmuotoista kakkuvuokaa saat kauniin kakun ystävänpäiväksi.

3. Kypsennä ystävänpäiväkakkua 175-asteisen uunin alatasolla n. tunti. Anna jäähtyä. Samasta ohjeesta voi valmistaa myös leivoksia. Paista niitä 200-asteessa 20-25 min. 

4. Sekoita tomusokeri ja mehu tasaiseksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrute ystävänpäiväkakun päälle. Koristele kokonaisilla kirsikoilla (tai aprikoosin lohkoilla) asettelemalla ne kauniisti tuoreen tomusokerikuorrutteen päälle. Nauti ystävänpäiväkakkua hyvän ystävän seurassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)