Isoäidin piimäkakku

Perinteinen piimäkakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Se säilyy mehevänä pitkään. Piimä ja mausteet tekevät kakusta mehevän ja makoisan. Piimäkakku on vuodesta toiseen suosittu kakku myyjäisissä ja juhlien kahvipöydässä. Piimäkakku ei sisällä kananmunaa.
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet, lisää piimä ja jäähdytetty sula margariini. Lisää tässä vaiheessa myös mahdolliset kuivatut hedelmät pilkottuina ja/tai rommi.
Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan. Paista uunissa noin tunti ja kumoa kakku jäähtyneenä. Säilyy viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa.
Vaihtamalla mausteet kaakaojauheeseen saat suklaakakun. Voit lisätä sekaan myös porkkanaraastetta. Parasta tässä kakussa on se, että se on kananmunaton ja aloittelijankin helppo valmistaa.
In reply to Mikä lämpötila by Anonymous (not verified)
In reply to Mikä on kakun ohjeellinen by Anonymous (not verified)
In reply to Onnistui hienosti vaikka by Anonymous (not verified)
In reply to Onnistui hienosti vaikka by Anonymous (not verified)
In reply to Tein kyseistä kakkua, by Anonymous (not verified)
In reply to Jossain kutsuttiin by Anonymous (not verified)
In reply to Helppo tehdä ja mieluisa by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko jauhoissa soveltaa niin by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko jauhoissa soveltaa niin by Anonymous (not verified)
In reply to Jos laitan pieniin by Anonymous (not verified)