Tiikerikakku tai Tiikerimuffinit Salmiakkiraidoin

Tiikerikakku tai Tiikerimuffinit Salmiakkiraidoin

Leivo Tiikerikakku tai Tiikerimuffineita juhliin.

Kokeile salmiakkiversiota Tiikerikakusta ja ihastu! 

Helppo valmistusidea, jossa ei tarvitse vatkata taikinaa - taikinan
valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen.

Voit tehdä joko kakun tai muffineja.

kakkuvuoka (n. 2 l) tai 20 kpl muffinivuokia
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
tlvaniljasokeria
dlkermaa
3munaa
150gjuoksevaa margarinia
1dlappelsiinituoremehua
Raitoihin:
3rklsalmiakkikastiketta tai salmiakkijuomaa
100gsalmiakkisuklaata tai salmiakkilakritseja pilkottuna tai turkinpippuria rouheena
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit
käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin
rasva ensin. Ota taikinasta ⅓ erilleen ja sekoita siihen
salmiakkikastike-salmiakkilakritsiseos. Myös salmiakkisuklaa sopii hyvin
raitoihin, sulata sitä varovasti salmiakkikastikkeessa. Laita voideltuun ja
korppujauhotettuun vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle
vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min
ennen kumoamista.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös Tiikerimuffineja: jaa vaalea taikina
muffinivuokiin ja laita keskelle tummaa taikinaa, kierrä hiukan sekaisin esim.
pikkulusikalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hmmm - Maistui kananmuna liikaa, ainakin omaan suuhuni. Tuli myös voimakas kananamunan tuoksu paistettaessa. Munat eivät olleet viallisia. Käytin lakritsikastiketta, turkinpippurirouhetta ja Fazerin salmiakkitäytesuklaata. Suklaan laitoin palasena kuhunkin muffiniin. Kaipasin suklaata enemmän, samoin vaniljaa vaikka lisäsin sitä vielä, uutteena ja jauheena. Olisi ehkä saanut olla myös tummaa kaakaojauhoa. Olen tehnyt turkinpippurimuffineita jo vuosikausia ja lisään niihin myös vahvaa tummaa suklaata rouheena. Ihan kelvollisia, mutta jotain fiksausta jäin kaipaamaan. Tuosta määrästä tuli 18 silikonivuoallista sekä neljään foliovuokaan.