Leivo Tiikerikakku tai Tiikerimuffineita juhliin. Kokeile klassisen tiikerikakun salmiakkiversiotamme ja ihastu! 

Taikinan valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen, ei tarvita vatkaamista

Ainekset kakkuvuoka (n. 2 l) tai 20 kpl muffinivuokia annosta

2
dl
sokeria
tl
leivinjauhetta
tl
vaniljasokeria
dl
kermaa
3
munaa
150
g
juoksevaa margarinia
1
dl
appelsiinituoremehua
Taikinaraitoihin:
3
rkl
salmiakkikastiketta tai salmiakkijuomaa
100
g
salmiakkisuklaata tai salmiakkilakritseja pilkottuna tai kovia salmiakkikaramelleja rouheena
Leivitykseen:
rasvaa
Kuorrutukseen
lakritsi-, salmiakki- tai muuta kastiketta

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.
  2. Ota taikinasta ⅓ erilleen ja sekoita siihen salmiakkikastike-salmiakkilakritsiseos. Myös salmiakkisuklaa sopii hyvin raitoihin, sulata sitä varovasti salmiakkikastikkeessa.
  3. Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja.
  4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista.
  5. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös Tiikerimuffineja: jaa vaalea taikina muffinivuokiin ja laita keskelle tummaa taikinaa, kierrä hiukan sekaisin esim. pikkulusikalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
  6. Koristele pursotettavilla kastikkeilla ja muilla koristeilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.