Nutella-leivokset

Nutella-leivokset
8 kpl isompia (10 cm) tai 10 kpl pienempiä (8 cm)
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Mousse:
n. 2dlvaahtoutuvaa kermaa
200ghasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutella)
Koristeeksi:
1isokypsä granaattiomena
2dlsuolapähkinöitä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa.

Jaa taikina 8-10 osaan ja painele palaset silikoni-, folio- tai metallipiirasvuokien pohjalle ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

Valmista mousse: vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi, lisää lopuksi vatkaten vaahtoon huoneenlämpöinen pehmeä levite. Levite ei siis saa olla jääkaappikylmää, koska silloin se ei sekoitu vaahtoon.

Levitä leivospohjille runsaasti moussea. Pyöräytä pinta kauniiksi lusikalla.

Avaa granaattiomena ja ota siitä kaikki siemenet leivinpaperille niin, että ylimääräinen punainen neste valuu pois. Koristele leivosten pinnat kauniisti punaisilla siemenillä ja suolapähkinöillä.

Säilytä leivoksia viileässä.

VINKKI: Samalla ohjeella syntyy Herkkupiirakka. Levitä koko taikina piirakkavuokaan. Paistoaika on hieman pidempi kuin pikkuleivoksilla. Käytä koko täyte isoon piirakkaan ja koristele.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)