Pekoni-ruusukaalipasta Nashville

Pekoni-ruusukaalipasta Nashville
25 min, josta valmisteluaika 10 min

Amerikassa pasta-annosten rakentelu ei ole kangistunut kiveen hakattuihin perinteisiin kuten usein Italiassa. Oheista reseptiä inspiroi hyvinkin todennäköisesti Yhdysvaltojen paras pastaan erikoistunut ravintola, keittiömestari Philip Krajeckin komentama Rolf & Daughters country-kaupunki Nashvillessä.

4 annosta
300gruusukaalia
2+2rkloliiviöljyä
400gMyllyn Paras Simpukkapastaa
100gpekonia tai pancettaa pilkottuna
mustapippuria myllystä
50gvoita pieniksi kuutioiksi pilkottuna
50gpecorinojuustoa raastettuna
2keltuaista vatkattua

Valmistusohje

  1. Putsaa ruusukaalit ja irrota lehdet. Lämmitä pannulla 2 rkl oliiviöljyä ja paista ruusukaaleja välillä sekoittaen, kunnes lehdet alkavat ottaa hieman väriä pinnoilleen. Siirrä lautaselle odottelemaan.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyyteen. Valuta ja ota talteen noin 3 dl pastan keitinvettä.

  3. Lämmitä 2 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista pekonia välillä käännellen, kunnes ne alkavat hieman rapeutua, 4-5 minuuttia. Mausta mustapippurilla. Paista 30 sekuntia ja lisää puolet pastan keitinvedestä. Pienennä lieden lämpöä.

  4. Lisää voi pannulle pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen ja kaada mukaan tarvittaessa lisää pastan keitinlientä, kunnes kastike alkaa tiivistyä ja saostua kiiltäväksi.

  5. Lisää lopuksi keitetty pasta ja pecorino kastikkeen sekaan ja sekoita hyvin. Nosta pannu pois liedeltä ja sekoita pastan joukkoon keltuaiset. Lisää paistetut ruusukaalinlehdet ja tarvittaessa pastan keitinvettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.

  6. Ripottele päälle raastettua pecorinoa ja tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)