Bigoli viittaa nimenä venetsialaiseen täyjyväpastaan ja tähän sipulin ja sardellin sävyttämään ruokalajiin. Bigoli on elävä esimerkki siitä, ettei mainio ruoka tarvitse onnistuakseen sataaviittäkymmentäkahdeksaa raaka-ainetta.

Ainekset 4 annosta

2
sipulia hienonnettuna
8
sardellifileetä öljyssä hienonnettuna
pieni kourallinen persiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Levitä sipuli pannulle tasaiseksi kerrokseksi ja lorauta päälle vettä niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Anna pehmentyä lempeällä lämmöllä ja lisää tarvittaessa vettä, jos näyttää siltä että sipuli alkaa tummua. Ideana on saada sipulit hajoilevan pehmeäksi muhjuksi.

  2. Lisää sardellit ja lämmitä pannulla, kunnes ne sulavat tasaisesti sipulin joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

  4. Tarjoa pasta kastikkeen kanssa. Viimeistele persiljalla ja mustapippurilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.