Venetsian Bigoli

Venetsian Bigoli
35 min, josta valmisteluaika 10 min

Bigoli viittaa nimenä venetsialaiseen täyjyväpastaan ja tähän sipulin ja sardellin sävyttämään ruokalajiin. Bigoli on elävä esimerkki siitä, ettei mainio ruoka tarvitse onnistuakseen sataaviittäkymmentäkahdeksaa raaka-ainetta.

4 annosta
2sipulia hienonnettuna
8sardellifileetä öljyssä hienonnettuna
300gMyllyn Paras Spagettia
tai Sportti Täysjyväspagettia
pieni kourallinen persiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Levitä sipuli pannulle tasaiseksi kerrokseksi ja lorauta päälle vettä niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Anna pehmentyä lempeällä lämmöllä ja lisää tarvittaessa vettä, jos näyttää siltä että sipuli alkaa tummua. Ideana on saada sipulit hajoilevan pehmeäksi muhjuksi.

  2. Lisää sardellit ja lämmitä pannulla, kunnes ne sulavat tasaisesti sipulin joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

  4. Tarjoa pasta kastikkeen kanssa. Viimeistele persiljalla ja mustapippurilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)