Kermaa, sardelleja ja parsakaalia. Umamivyörytys, jolla et voi mennä vikaan. Muuten pyöreän suunmyötäisiä makuja kutittelee pieni chilin puraisu. Ja hei, kyllä sitä parmesaania saa laittaa kalaisaankin pastaan, vaikka se puristeille kauhistus olisikin.

Ainekset 4 annosta

1
parsakaali lohkottuna suupaloiksi
3
valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
chililastuja
6
sardellifileetä öljyssä
1
dl
kuohukermaa
50
g
parmesaania raastettuna ja saman verran tarjoiluun

Ohje

  1. Keitä pasta ja broccoli yhdessä runsaassa suolalla maustetussa vedessä.

  2. Paista valkosipulia öljyssä, kunnes se alkaa ottaa hieman väriä. Älä ruskista. Napsauta lämpö liedeltä pois ja lisää chililastut.

  3. Laita pannulle tilkka vettä ja murskatut sardellifileet. Paista jatkuvasti sekoittaen, kunnes sardellit ovat kokonaan sulaneet öljyyn.

  4. Kun pasta on melkein kypsää, laita pannu takaisin liedelle ja lisää kerma valkosipuli-sardellimuhjun sekaan.

  5. Valuta pasta kun se on al dente ja broccoli pehmeää. Lisää valutettu pasta ja broccoli kastikkeen sekaan. Kypsennä, kunnes kastike alkaa tiivistyä. Lisää lopuksi parmesaani ja mustapippuri. Jos pasta on klimppistä ja takertuu yhteen, lisää ruokalusikallinen tai kaksi pastan keitinvettä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.