Saksanpähkinä-sardellipasta

Eteläisen Italian erikoispasta all'amalfitana yhdistää onnistuneesti voimaisat sardellit ja pyöreästi suun myötäiset saksanpähkinät.
100 | g | Myllyn Paras Spagettia |
suolaa | ||
mustapippuria myllystä | ||
2 | rkl | oliiviöljyä |
1 | valkosipulinkynsi murskattuna | |
ripaus chililastuja | ||
3 | rkl | saksanpähkinöitä karkeasti murskattuna |
4 | sardellifileetä öljyssä hienonnettuna | |
parmesaania tai pecorino-juustoa raastettuna | ||
1 | rkl | sileälehtistä persiljaa (jos hyllyllä sattuu olemaan) |
Valmistusohje
-
Keitä reippaasti suolatussa pasta al dente -kypsyyteen, siis minuutin tai kaksi vähemmän aikaa kuin pakkauksessa lukee.
-
Pastan kiehuessa lämmitä öljy pannulla. Freesaa valkosipulia, chililastuja ja pähkinöitä öljyssä lempeällä lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin. Älä ruskista. Lisää sardellit ja painele niitä puulastalla pannun pintaan niin, että ne alkavat sulaa kuumuudesta.
-
Nappaa pastakattilasta reilu desi pastan keitinvettä ja liruttele sardellien sekaan pannulle.
-
Valuta pasta ja nosta pannulle sardellien sekaan. Paistele pastaa pannulla sardellien kanssa muutama minuutti.
-
Kaada koko komeus syvälle lautaselle, ripottele päälle juustoraastetta ja – niin halutessasi – lorauksen oliiviöljyä. Ja sitä persiljaa, jos löytyy.
Kommentoi reseptiä