Saksanpähkinä-sardellipasta

Saksanpähkinä-sardellipasta
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Eteläisen Italian erikoispasta all'amalfitana yhdistää onnistuneesti voimaisat sardellit ja pyöreästi suun myötäiset saksanpähkinät.

4:lle
100gMyllyn Paras Spagettia
suolaa
mustapippuria myllystä
2rkloliiviöljyä
1valkosipulinkynsi murskattuna
ripaus chililastuja
3rklsaksanpähkinöitä karkeasti murskattuna
4sardellifileetä öljyssä hienonnettuna
parmesaania tai pecorino-juustoa raastettuna
1rklsileälehtistä persiljaa (jos hyllyllä sattuu olemaan)

Valmistusohje

  1. Keitä reippaasti suolatussa pasta al dente -kypsyyteen, siis minuutin tai kaksi vähemmän aikaa kuin pakkauksessa lukee.

  2. Pastan kiehuessa lämmitä öljy pannulla. Freesaa valkosipulia, chililastuja ja pähkinöitä öljyssä lempeällä lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin. Älä ruskista. Lisää sardellit ja painele niitä puulastalla pannun pintaan niin, että ne alkavat sulaa kuumuudesta.

  3. Nappaa pastakattilasta reilu desi pastan keitinvettä ja liruttele sardellien sekaan pannulle.

  4. Valuta pasta ja nosta pannulle sardellien sekaan. Paistele pastaa pannulla sardellien kanssa muutama minuutti.

  5. Kaada koko komeus syvälle lautaselle, ripottele päälle juustoraastetta ja – niin halutessasi – lorauksen oliiviöljyä. Ja sitä persiljaa, jos löytyy.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)