Kalifornian tonnikala-kesäkurpitsapasta

40 min, josta valmisteluaika 20 min
Velmu kalifornialaistyylinen pasta tai oikeastaan pastasalaatti, jonka onnistuminen on kiinni yksinomaan siitä, kuinka laadukasta tonnikalaa onnistut kalatiskiltä onkimaan.
4:lle
400 | g | Myllyn Paras täysjyväspagettia |
200 | g | pakasteherneitä |
½ | dl | oliiviöljyä |
1 | rkl | punaviinietikkaa |
1 | sitruunan raastettu kuori ja mehu | |
1 | punainen chili ohueksi suikaloituna | |
1 | kesäkurpitsa ohueksi suikaloituna | |
200 | g | mahdollisimman laadukasta tonnikalaa ohueksi siivutettuna |
pieni kourallinen rucolaa | ||
pieni kourallinen lehtipersilja hienonnettuna |
Valmistusohje
-
Keitä pasta runsaassa reippaasti suolalla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan al denteksi. Lisää pakasteherneet keitinveteen keittämisen viimeisellä minuutilla. Valuta ja ota talteen tilkka keitinvettä.
-
Laita valutettu pasta takaisin kattilaan ja ripottele päälle tilkka keitinvettä. Sekoita mukaan öljy, punaviinietikka, chili, kesäkurpitsat, puolet rucolasta ja puolet persilja. Sekoita hyvin.
-
Jaa tarjoiluastioihin ja asettele päälle tonnikalasiivut. Viimeistele rucolalla ja persiljasilpulla. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Kommentoi reseptiä