Kalifornian tonnikala-kesäkurpitsapasta

Kalifornian tonnikala-kesäkurpitsapasta
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Velmu kalifornialaistyylinen pasta tai oikeastaan pastasalaatti, jonka onnistuminen on kiinni yksinomaan siitä, kuinka laadukasta tonnikalaa onnistut kalatiskiltä onkimaan.

4:lle
400gMyllyn Paras täysjyväspagettia
200gpakasteherneitä
½dloliiviöljyä
1rklpunaviinietikkaa
1sitruunan raastettu kuori ja mehu
1punainen chili ohueksi suikaloituna
1kesäkurpitsa ohueksi suikaloituna
200gmahdollisimman laadukasta tonnikalaa ohueksi siivutettuna
pieni kourallinen rucolaa
pieni kourallinen lehtipersilja hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Keitä pasta runsaassa reippaasti suolalla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan al denteksi. Lisää pakasteherneet keitinveteen keittämisen viimeisellä minuutilla. Valuta ja ota talteen tilkka keitinvettä.

  2. Laita valutettu pasta takaisin kattilaan ja ripottele päälle tilkka keitinvettä. Sekoita mukaan öljy, punaviinietikka, chili, kesäkurpitsat, puolet rucolasta ja puolet persilja. Sekoita hyvin.

  3. Jaa tarjoiluastioihin ja asettele päälle tonnikalasiivut. Viimeistele rucolalla ja persiljasilpulla. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)