Hong Kongin makaronisoppa

Hong Kongin makaronisoppa
25 min, josta valmisteluaika 10 min

Toisen maailmansodan aikana ja varsinkin sen jälkeen aasialainen ruokakulttuuri sai – hyvässä ja pahassa – roimasti vaikutteita jenkkisotilaiden mukanaan kärräämistä raaka-aineista. Tölkkiliha, Spam, jäi repertuaariin pysyvästi ainakin Koreassa ja Hongkongissa, jossa tätä tölkkilihalla höystettyä makaronisoppaa kaupitellaan edelleen katuruokana hyvällä menestyksellä.

4 annosta
5dlMyllyn Paras Makaronia
1tlkSpamia tai sikanautaa kuutioituna
4kananmunaa
1lkanalientä
100gpakasteherneitä
1tlkmaissia valutettuna
1rklsoijakastiketta
suolaa ja mustapippuria myllystä
1rklseesamiöljyä

Valmistusohje

  1. Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  2. Paista Spam tai nötkötti rapeaksi öljyssä. Paista munat öljyssä haluamaasi muotoon. Sunnyside up on tietenkin malleista näyttävin.

  3. Lämmitä kanaliemi kuumaksi. Lisää makaronit, herneet, maissi ja paistettu spam. Kuumenna kiehuvaksi.

  4. Mausta soijalla, suolalla, mustapippurilla ja seesamiöljyllä.

  5. Jaa keitto kulhoihin ja aseta päälle paistetut munat.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)