• Minestronekeittoon ainekset laitetaan ohuina suikaleina ja myös spagetti on suikaleen näköistä eli lyhyttä pätkäspagettia.
  • Helpoimmalla pääsee, jos käyttää pakastejuuressuikaleita.
  • Älä keitä liikaa, vaan jätä kasviksiin ja pastaan hieman purutuntumaa.
  • Tämä voi olla pelkästään kasviskeitto tai siihen voi lisätä esim. savukinkkua suikaleina.
  • Keiton kanssa sopii pöydässä kunkin syöjän lisätä annokseensa lusikallinen raejuustoa tai jotain hapankermavalmistetta.

Ainekset noin 6:lle annosta

2-3
rkl
öljyä
1
iso sipuli tai purjosipulia
1
porkkana suikaleina
1
sellerinvarsi suikaleina
n.5
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota (tai 2 rkl kasvisfondia)
2
tlk
paseerattua tomaattia (tai murskaa n. 400 g)
1
paprika suikaleina
1
maustekurkku suikaleina
1
rkl
basilikaa tai oreganoa
1
tl
mustapippurirouhetta
Lisäksi:
raejuustoa

Ohje

  1. Kuullota purjosipuli-, porkkana- ja sellerisuikaleet öljyssä. Voit käyttää myös pussillisen pakastejuuressuikaleita. Lisää neste, paseerattu tomaatti ja mausteet ja anna kiehahtaa.

  2. Lisää kiehuvaan keittopohjaan spagetit ja anna kiehua 6 min. Lisää viimeiseksi paprika ja maustekurkku suikaleina sekä mausta tuoreella tai kuivatulla basilikalla. 

  3. Halutessasi keitosta ruokaisamman, lisää siihen savupalvikinkkua suikaleina (rasvaa alle 3 %). Tarjoile raejuuston kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.