Pasta-minestronekeitto

Pasta-minestronekeitto

Minestronekeittoon ainekset laitetaan ohuina suikaleina ja myös spagetti on suikaleen näköistä eli lyhyttä pätkäspagettia. Helpoimmalla pääsee, jos käyttää pakastejuuressuikaleita. Älä keitä liikaa, vaan jätä kasviksiin ja pastaan hieman purutuntumaa. Tämä voi olla pelkästään kasviskeitto tai siihen voi lisätä esim. savukinkkua suikaleina. Keiton kanssa sopii pöydässä kunkin syöjän lisätä annokseensa lusikallinen raejuustoa tai jotain hapankermavalmistetta.

noin 6:lle
2-3rklöljyä
1iso sipuli tai purjosipulia
1porkkana suikaleina
1sellerinvarsi suikaleina
n.5valkosipulinkynttä hienonnettuna
1lvettä
2kasvisliemikuutiota (tai 2 rkl kasvisfondia)
2tlkpaseerattua tomaattia (tai murskaa n. 400 g)
n.4dlMyllyn Paras Täysjyvä Raketti Spagettia
tai Raketti Spagettia
tai Railakas Raketti Spagettia
1paprika suikaleina
1maustekurkku suikaleina
1rklbasilikaa tai oreganoa
1tlmustapippurirouhetta
Lisäksi:
raejuustoa

Valmistusohje

Kuullota purjosipuli-, porkkana- ja sellerisuikaleet öljyssä. Voit käyttää myös pussillisen pakastejuuressuikaleita. Lisää neste, paseerattu tomaatti ja mausteet ja anna kiehahtaa. Lisää kiehuvaan keittopohjaan spagetit ja anna kiehua 6 min. Lisää viimeiseksi paprika ja maustekurkku suikaleina sekä mausta tuoreella tai kuivatulla basilikalla.  Halutessasi keitosta ruokaisamman, lisää siihen savupalvikinkkua suikaleina (rasvaa alle 3 %). Tarjoile raejuuston kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Naminami
Löysin tänään tämän keiton reseptin ja päätin kokeilla. On kyllä hyvä keitto. Välillä vähän erilaista ja vaihtelua makkara, yms. keittoihin. Toki hyviä nekin ovat.
Hyvä keitto, ja syntyi suhteellisen nopeasti, vaikka suikaloinkin tarvikkeet omin käsin. Lisäsin pätkän chiliä potkua antamaan. Ja smetanan päälle koristeeksi teelusikallinen sweet chili - kastiketta. terveisin M Lemmetti
Kiitettävän hyvä keitto, varsinkin kinkun savuisuuden ja raejuuston raikkauden kanssa. (Molempia sattui olemaan jääkaapissa, yleensä ei tule seurattua ohjeita niin tarkkaan!) Teen toistekin. terv. opiskelija
Keiton kanssa sopi mainiosti smetana. Venäläiseen tapaan, mutta hyvää oli, nam!
Vähän epäillytti, mutta tuli hyvää :D
Ihan yllätyin miten maukasta tästä tuli! Teen kyllä toistekin. Raejuustoa vielä lopuksi kun ripotteli pinnalle niin nam. :)
Oikein hyvää arkiruokaa :)