Jyväinen Kasviskeitto

30 min, josta valmisteluaika 10 min
- Keitto on kevyttä ruokaa.
- Liemeksi sopii kasvisliemi tai maito.
- Kerää aineksia oman kasvimaan, torin tai kaupan mukaan.
- Älä keitä keiton kasviksia liikaa.
4:lle
1½ | l | kasvislientä tai maitoa |
vettä + 2 kasvisliemikuutiota (tai kasvisfondia) | ||
1 | pienehkö purjosipuli (n. 150 g) tai pari kesäsipulia varsineen | |
2 | porkkanaa tai punajuurta | |
1½ | dl | Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa |
tai Irtonainen Kaura+Riisiä | ||
100 | g | fenkolia suikaleina |
200 | g | parsa- tai kukkakaalin kukintoja |
200 | g | aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina tai herneenpalkoja |
1 | tl | basilikaa (tai nippu tuoretta) |
1 | tl | persiljaa (tai nippu tuoretta) |
Lisäksi: | ||
hieman kevythapankermaa |
Valmistusohje
Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää suikaloitu purjo ja porkkanat tai punajuuret sekä suurimot. Anna kiehahtaa ja kypsyä 10 min.
Lisää sen jälkeen kasvikset, anna kiehahtaa uudelleen ja kypsennä vielä 10 min. Mausta lopuksi yrteillä. Tarjoile keiton kanssa kevyttä hapankermaa.
VINKKI: Nestettä vähentämällä saat pataruoan.
Kommentoi reseptiä