Jyväinen Kasviskeitto

Jyväinen Kasviskeitto
  • Keitto on kevyttä ruokaa.
  • Liemeksi sopii kasvisliemi tai maito.
  • Kerää aineksia oman kasvimaan, torin tai kaupan mukaan.
  • Älä keitä keiton kasviksia liikaa.
4:lle
lkasvislientä tai maitoa
vettä + 2 kasvisliemikuutiota (tai kasvisfondia)
1pienehkö purjosipuli (n. 150 g) tai pari kesäsipulia varsineen
2porkkanaa tai punajuurta
dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
tai Irtonainen Kaura+Riisiä
100gfenkolia suikaleina
200gparsa- tai kukkakaalin kukintoja
200gaurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina tai herneenpalkoja
1tlbasilikaa (tai nippu tuoretta)
1tlpersiljaa (tai nippu tuoretta)
Lisäksi:
hieman kevythapankermaa

Valmistusohje

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää suikaloitu purjo ja porkkanat tai punajuuret sekä suurimot. Anna kiehahtaa ja kypsyä 10 min. Lisää sen jälkeen kasvikset, anna kiehahtaa uudelleen ja kypsennä vielä 10 min. Mausta lopuksi yrteillä. Tarjoile keiton kanssa kevyttä hapankermaa.

VINKKI: Nestettä vähentämällä saat pataruoan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)