Sydämellinen keitto

Sydämellinen keitto
noin 4:lle
tilkka rypsiöljyä
1sipuli
2valkosipulinkynttä
2porkkanaa
1palsternakka
2rkltomaattipyreetä
1tlksäilyketomaatteja kuutioituna (400-500 g)
n.1,2lkasvislientä (tai 1,2 l vettä + 1-2 kasvisliemikuutiota)
½-1tlkanelia
1-2tlsokeria
2tlkuivattua basilikaa
2laakerinkehteä
2punaista paprikaa
ripaus cayennepippuria
n.2½dlMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia
(suolaa)
(mustapippuria)
Viimeistelyyn:
1prkkevyt ranskankermaa
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulit sekä juureskuutiot. Lisää joukkoon tomaattipyree ja hauduta hetki miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan kuutioidut tomaatit ja kasvisliemi. Mausta kanelilla, sokerilla, basilikalla, laakerinlehdillä ja cayennenpippurilla. Kiehauta ja keitä niin että juurekset alkavat pehmentyä. Lisää sitten joukkoon makaronit ja paprikakuutiot. Keitä kunnes makaronit ovat kypsiä. Lisää lientä, jos keitosta tulee liian paksua. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Koristele keitto ranskankermalla ja tuoreella basilikalla.

VINKKI: Mikäli et halua keitosta kovin tulista, vähennä mausteiden määrää.

Resepti:
Teresa Välimäki

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)