Ainekset noin 4:lle annosta

tilkka rypsiöljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk
säilyketomaatteja kuutioituna (400-500 g)
n.1,2
l
kasvislientä (tai 1,2 l vettä + 1-2 kasvisliemikuutiota)
½-1
tl
kanelia
1-2
tl
sokeria
2
tl
kuivattua basilikaa
2
laakerinlehteä
2
punaista paprikaa
ripaus cayennepippuria
(suolaa)
(mustapippuria)
Viimeistelyyn:
1
prk
kevyt ranskankermaa
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulit sekä juureskuutiot. Lisää joukkoon tomaattipyree ja hauduta hetki miedolla lämmöllä.
  2. Lisää kattilaan kuutioidut tomaatit ja kasvisliemi. Mausta kanelilla, sokerilla, basilikalla, laakerinlehdillä ja cayennenpippurilla. Kiehauta ja keitä niin että juurekset alkavat pehmentyä. Lisää sitten joukkoon makaronit ja paprikakuutiot. Keitä kunnes makaronit ovat kypsiä. Lisää lientä, jos keitosta tulee liian paksua.
  3. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Koristele keitto ranskankermalla ja tuoreella basilikalla.

VINKKI: Mikäli et halua keitosta kovin tulista, vähennä mausteiden määrää.

Resepti:
Teresa Välimäki

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.