Intialainen tomaattikeitto

Intialainen-tomaattikeitto
  • Tämä tomaattikeitto on tehty tuoreista tomaateista.
  • Mikäli haluat säästää aikaa, voit toki käyttää valmiiksi paseerattuja tomaatteja.
  • Tomaattikeitto on keittojen klassikko, jota saa muunneltua helposti eri maustein ja yrtein.
  • Tomaattikeitto sopii sekä kesään että talveen, kesällä se on ihanan kevyt ruoka ja talvella lämmittävä.
  • Katso alla olevalta videolta, miten tomaatit kaltataan.

 

4:lle
n. 2,5kgtomaatteja
2dlvettä
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
sokeria
mustapippuria
1-2rklcurrytahnaa
dlMyllyn Paras Jyväpastaa
150granskankermaa
tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

Kalttaa ja paseeraa tomaatit: Keitä reilusti vettä kattilassa. Tee tomaatteihin muutama pieni viilto. Kun vesi kiehuu, laita tomaatit veteen. Ota tomaatit pois vedestä, kun kuori alkaa irtoamaan. Irrota kuoret ja survo tomaatit kuorimisen jälkeen siivilän läpi.

Laita kattilaan paseerattu tomaatti, vesi ja valkosipuli. Lisää suola, sokeri ja pippuri ja mausta currytahnalla makusi mukaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää jyväpastat. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää ranskankerma keittoon sekoittaen. Kiehauta, mutta älä enää keitä. Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.

VINKKI: Tarjoa keitto naan-leipien kanssa.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)