Suppilovahvero-Villiriisikeitto

Suppilovahvero-Villiriisikeitto

Sienistä tulee harvemmin valmistettua keittoja, mutta sienten mausta pitävien kannattaa muistaa myös keitot. Lisäämällä sienikeittoon enemmän riisiä, esim. Myllyn Paras Villiriisiseosta, saa keitosta ruokaisamman pataruuan. Sieniä ja tuorejuustoja vaihtelemalla keiton luonne muuttuu.

4-6:lle
2-3rklvoita tai margariinia
lsuppilovahveroita (n. 3 dl ryöpättynä tai n. 50 g kuivattuna)
100gpurjosipulia suikaleina
1dlMyllyn Paras Villiriisiseosta
4dlmaitoa tai kookosmaitoa
4dlvettä
1-2rklsieni-riistafondia (tai 2 kpl sieni- tai kasvisliemikuutiota)
(2tljeeraa (juustokuminaa))
1rskantarellituorejuustoa (100 g)
1tlmaustekirveliä tai ½ dl tuoretta kirveliyrttiä
1rucolanippu

Valmistusohje

Kuullota (eli paista kevyesti) teflon-kattilassa öljyssä suppilovahverot ja purjorenkaat. Lisää riisit ja nesteet sekä fondi. Anna kiehahtaa ja kypsyä sen jälkeen 20 min. Lisää lopuksi tuorejuusto ja hienoksi leikattua kirveliä sekä rucolanlehtiä. Tarkista sopiva maku.

VINKKI: Käytä ohjeeseen Villiriisiseosta noin 3 dl, saat pataruuan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein keiton tällä reseptillä. Sovelsin sen verran, että korvasin suppilovahverot isolla tölkillisellä siivutettuja herkkusieniä. Keitto vei kielen mennessään! Niin helppoa, niin valtavan herkullista.. Suosittelen kokeilemaan.