• Sienistä tulee harvemmin valmistettua keittoja, mutta sienten mausta pitävien kannattaa muistaa myös keitot.
  • Lisäämällä sienikeittoon enemmän riisiä, esim. Myllyn Paras Villiriisiseosta, saa keitosta ruokaisamman pataruuan.
  • Sieniä ja tuorejuustoja vaihtelemalla keiton luonne muuttuu.

Ainekset 4-6:lle annosta

2-3
rkl
voita tai margariinia
l
suppilovahveroita (n. 3 dl ryöpättynä tai n. 50 g kuivattuna)
100
g
purjosipulia suikaleina
4
dl
maitoa tai kookosmaitoa
4
dl
vettä
1-2
rkl
sieni-riistafondia (tai 2 kpl sieni- tai kasvisliemikuutiota)
(2
tl
jeeraa (juustokuminaa))
1
rs
kantarellituorejuustoa (100 g)
1
tl
maustekirveliä tai ½ dl tuoretta kirveliyrttiä
1
rucolanippu

Ohje

  1. Kuullota (eli paista kevyesti) teflon-kattilassa öljyssä suppilovahverot ja purjorenkaat. Lisää riisit ja nesteet sekä fondi. Anna kiehahtaa ja kypsyä sen jälkeen 20 min.

  2. Lisää lopuksi tuorejuusto ja hienoksi leikattua kirveliä sekä rucolanlehtiä. Tarkista sopiva maku.

VINKKI: Käytä ohjeeseen Villiriisiseosta noin 3 dl, saat pataruuan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

5 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.