Mummin Kurpitsakeitto

Mummin kurpitsakeitto

Keltainen Mummin kurpitsakeitto on maustettu Koskenlaskija-juustolla. Samettinen soppa lämmittää ihanasti viileällä säällä. Kurpitsakeittoa voi myös muunnella lisäämällä siihen yrttejä, kuivattuja sieniä tai vaikkapa leseitä.

½lkurpitsasosetta
½lmaitoa
1tlkkermaa
½-1pktKoskenlaskijaa tms.
suolaa
Lisäksi:
suppilovahveroita
1-2rkllipstikkaa
vihanneksia maun mukaan
Myllyn Paras Kauraleseitä
1-2munaa

Valmistusohje

Sekoita sose, maito ja kerma. Kuumenna kurpitsakeitto kattilassa ja murustele sekaan Koskenlaskija-juusto.
Vatkaa sileäksi ja mausta suolalla. Kurpitsakeitto on näinkin hyvää, mutta vaihteluksi
voit lisätä 1-2 rkl kuivattuja, hienonnettuja suppilovahveroita, 1-2 rkl
lipstikkaa tai muita mieluisia mausteita, yrttejä tai vaikka vihanneksia. Käytä
myös leseitä, niin saat keitosta tuhdimpaa. munan tai kaksikin voi vatkata
loppuvaiheessa, jos keitto on liian löysää.

Resepti:
Ulla Härkönen, Imatra. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)