Keltainen Mummin kurpitsakeitto on maustettu Koskenlaskija-juustolla. Samettinen soppa lämmittää ihanasti viileällä säällä. Kurpitsakeittoa voi myös muunnella lisäämällä siihen yrttejä, kuivattuja sieniä tai vaikkapa leseitä.

Ainekset 4 annosta

½
l
kurpitsasosetta
½
l
maitoa
1
tlk
kermaa
½-1
pkt
Koskenlaskijaa tms.
suolaa
Lisäksi:
suppilovahveroita
1-2
rkl
lipstikkaa
vihanneksia maun mukaan
1-2
munaa

Ohje

  1. Sekoita sose, maito ja kerma. Kuumenna kurpitsakeitto kattilassa ja murustele sekaan Koskenlaskija-juusto. Vatkaa sileäksi ja mausta suolalla.

  2. Kurpitsakeitto on näinkin hyvää, mutta vaihteluksi voit lisätä 1-2 rkl kuivattuja, hienonnettuja suppilovahveroita, 1-2 rkl lipstikkaa tai muita mieluisia mausteita, yrttejä tai vaikka vihanneksia.

  3. Käytä myös leseitä, niin saat keitosta tuhdimpaa. munan tai kaksikin voi vatkata loppuvaiheessa, jos keitto on liian löysää.

Resepti:
Ulla Härkönen, Imatra. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.