Savulohikastike villiriisille

Savulohikastike villiriisille

Savustettu kala antaa kastikkeelle hyvän maun, silloin ei tarvitse lisätä enää suolaa. Tämä on tosi nopea, sillä savukalaa ei tarvitse enää kypsentää. Suppilovahverot sopivat mainiosti tähän kastikkeeseen. Sinihomejuuston ystävät voivat lisätä sinihomejuustoa mukaan.

noin 3:lle
1-2rklruokaöljyä
1keltasipuli tai 100 g pakastesipulikuutioita
n.1½dlviipaloituja tuoreita sieniä tai herkkusieniä
3dlruoka- tai ranskankermaa
50glohi- tai pippurituorejuustoa tai sulatejuustoa
1rklMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
n.300gsavulohisuikaleita
(sinihomejuustomurua)
Lisäksi:
2dlMyllyn Paras Villiriisiseosta
tai Pitkäriisiä
TAI 4 dl Myllyn Paras Pikariisiä
viinisuolaheinää koristeeksi

Valmistusohje

Kuullota viipaloitu/kuutioitu sipuli öljyssä. Lisää sienet ja anna kypsyä hetki. Lisää ruokakerma ja tuore- tai sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen. Lisää lohisuikaleet. Saosta tarvittaessa lopuksi lisäämällä joukkoon suurustetta. Keitä lisäkkeeksi pakkauksen ohjeen mukaan Myllyn Paras Villiriisiseosta, myös tavallinen Myllyn Paras Pitkäriisi tai Pikariisi sopii tämän kastikkeen lisäkkeeksi.

VINKKI: Voit valmistaa kastikkeen myös muista kalasuikaleista. Sinihomejuustomurua voivat lisätä sen ystävät.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Aivan ihana pehmeän täyteläinen kastike, mutta suosittelen lisäksi aurajuustomurua
Herkullisen hyvää! Kiitos ohjeesta! T.Pirjo Vantaalta