Savustettu kala antaa kastikkeelle hyvän maun, silloin ei tarvitse lisätä enää suolaa.

Tämä on tosi nopea, sillä savukalaa ei tarvitse enää kypsentää.

Suppilovahverot sopivat mainiosti tähän kastikkeeseen.

Sinihomejuuston ystävät voivat lisätä sinihomejuustoa mukaan.

Ainekset noin 3 annosta

1-2
rkl
ruokaöljyä
1
keltasipuli tai 100 g pakastesipulikuutioita
n.1½
dl
viipaloituja tuoreita sieniä tai herkkusieniä
3
dl
ruoka- tai ranskankermaa
50
g
lohi- tai pippurituorejuustoa tai sulatejuustoa
n.300
g
savulohisuikaleita
(sinihomejuustomurua)
Lisäksi:
viinisuolaheinää koristeeksi

Ohje

  1. Kuullota viipaloitu/kuutioitu sipuli öljyssä. Lisää sienet ja anna kypsyä hetki. Lisää ruokakerma ja tuore- tai sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen. Lisää lohisuikaleet. Saosta tarvittaessa lopuksi lisäämällä joukkoon suurustetta.

  2. Keitä lisäkkeeksi pakkauksen ohjeen mukaan Myllyn Paras Pitkäriisiä.

VINKKI: Voit valmistaa kastikkeen myös muista kalasuikaleista. Sinihomejuustomurua voivat lisätä sen ystävät.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.