Sitruunainen lohipasta

Sitruunainen lohipasta
20 min, josta valmisteluaika 20 min

Tämä ruoka on mainio niin arkeen kuin juhlaan. Kirjolohen tilalla voit käyttää muuta saatavilla olevaa kalaa. 

4 -5 annosta
Pasta:
8dlMyllyn Paras Putkipastaa (n. 300 g)
vettä, suolaa
Kastike:
1rklrypsiöljyä
n. 500gkirjolohifileetä
2-3kevätsipulin vartta
200gkesäkurpitsaa
1rklsitruunan raastettua kuorta
n. ½sitruunan mehu
1tlsuolaa
1tlrouhittua roseepippuria
n. 2dlkermaa
Lisäksi:
2-4rkl(parmesaani)juustoraastetta
rouhittua roseepippuria
(rucolaa)

Valmistusohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää pasta kiehuvaan veteen. Keitä n. 8 min. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.

  2. Aloita kastikkeen teko samalla kun pasta kiehuu. Leikkaa lohesta suikaleita tai kuutioita ja paista ne öljyssä pannulla. Silppua sipulin varret ja suikaloi kesäkurpitsa, lisää nämä pannulle. Pese sitruuna hyvin ja lisää raastettu sitruunan kuori sekä puristettua sitruunan mehua kastikkeen joukkoon. Mausta seos suolalla ja roseepippurilla. 

  3. Kaada pannulle kerma, lämmitä seos ja lisää joukkoon lopuksi vielä pasta.

  4. Jaa ruoka annoksiin ja lisää annosten päälle parmesaaniraastetta ja rouhittua roseepippuria. Tarjoile halutessasi rucolan kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)