Chilin käyttö jälkiruoissa vaatii oikean tasapainon makeuden kanssa. Tässä ohjeessa paahteinen karamelli, hapokkaat omenat ja rapea kaurataikina toimivat yhdessä erinomaisesti.

Ainekset 8 annosta

50
g
voita
dl
sokeria
2
dl
kermaa
4
pientä omenaa lohkottuna
½
dl
omenahilloa
1
kananmuna
½
tl
kanelia
½
punainen chili hienonnettuna

Ohje

  1. Painele sulatettu taikina ohueksi kerrokseksi piirakkavuokaan. Esipaista 220- asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  2. Valmista karamellikastike. Sulata voi ja lisää sokeri, anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri on ruskistunut karamelliksi. Lisää joukkoon kerma ja omenalohkot. Sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hetki. 
  3. Sivele omenahillo esipaistetun piirakkapohjan pinnalle. Nostele omenalohkot piirakkapohjan päälle. Sekoita kananmunat, kaneli ja chili huolellisesti jäljelle jääneeseen karamellikastikkeeseen. Kaada seos omenoiden pinnalle.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viimeistele jäähtynyt piiras tomusokerilla.  
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.