Filotaikinan kanssa paistettu valkohomejuusto toimii näyttävänä iltapalatarjoiluna tai tuhtina jälkiruokana. Täytteeseen sopivat erilaiset kuivatut hedelmät ja marjat mitä sattuu olemaan käden ulottuvilla.  

Ainekset 8 annosta

200
g
briejuustoa (esim. Camembert)
½
dl
kuivattuja karpaloja
2
oksaa timjamia lehdet riivittynä
1
dl
voisulaa
2
omenaa
1
rkl
hunajaa
suolahiutaleita

Ohje

  1. Leikkaa jääkaappikylmä briejuusto puoliksi vaakatasossa kakkupohjan tapaan.
  2. Ripottele karpalot ja timjaminlehdet juustosiivujen leikkuupinnoille ja paina kansi takaisin paikoilleen.
  3. Avaa filotaikinapakkaus Sivele taikinalehdet yksitellen voisulalla ja aseta ne päällekkäin uunipellille leivinpaperin päälle. Laita juusto keskelle viimeisen arkin päälle.
  4. Rypistä taikinan reunat kohti juustoa ja jätä noin 3 cm:n kohta auki juuston pinnalta.
  5. Lohko omenat, pyörittele ne hunajassa ja kokoa omenat juuston keskelle taikinaan jätetyn aukon päälle. Ripottele pinnalle suolahiutaleita ja paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä 5 minuuttia ja tarjoa paahdetun leivän kanssa.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.