Luumurullat ovat uutta makoisaa tarjottavaa joulun aikaan tai vaikka uudeksi vuodeksi.

Luumurullat valmistettaessa ohut nauha luumumarmeladia kääritään filotaikinan sisään rullaksi.

Myllyn Paras Filotaikina on perinteinen paperinohut filotaikinalevy, josta voidaan valmistaa sikarien lisäksi monia erilaisia suolaisia ja makeita leivonnaisia, rullia, piirakoita ja nyyttejä.

Reseptiä varten tarvitset vain 3 eri raaka-ainetta, lisäksi halutessasi voit sihdata pinnalle tomusokeria, yksinkertaista!

Ainekset noin 15 kpl noin 20 cm pitkää luumurullaa annosta

Taikina:
Voitelu:
n. 100
g
voita
Täyte:
300
g
luumumarmeladia (paistonkestävää)
Pinnalle:
300
g
tomusokeria

Ohje

1. Ota filotaikinapaketti jääkaappiin sulamaan 1 vrk tai vähintään pari tuntia ennen leipomista.

2. Aukaise filotaikinapaketti kokonaan auki ja leikkaa kaikki (12 kpl) pakkauksen 50 cm x 35 cm levyt kerralla puoliksi niin, että sinulle jää 24 kpl 25 cm x 35 cm levyä. Peitä levyt kostealla keittiöpyyhkeellä jotta ne eivät kuivu.

3. Ota yksi filotaikina-arkki kerrallaan ison voidellun leivinpaperin päälle. Sivele taikinalevyn pinta kauttaaltaan voisulalla. Ota luumumarmeladia purkista kahden teelusikan avulla ja levitä sitä pikkusormen paksuiseksi, 20 cm pitkäksi, pötköksi noin 4 cm:n päähän filotaikinalevyn toisesta laidasta.

4. Käännä pitkät sivureunat noin 1 cm keskelle niin, että luumumarmeladipötkö jää päistään taitosten alle. Kääri marmeladipötkö tämän jälkeen taikinan sisään eli rullaa taikina kokonaan luumumarmeladin ympärille ”sikariksi”. Voitele rullan pinta voisulalla. Valmista näin kaikki rullat ja aseta ne väljästi saumat alaspäin leivinpaperille, jolla uunipelti on vuorattu.

5. Kypsennä luumurullat 180-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia vaalean kullankeltaisiksi.

6. Sihtaa jäähtyneiden rullien pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Mitä teen lopuista taikinalevyistä?

Koska taikinaa jää vähän yli, voit leipoa lopuista filotaikinalevyistä esimerkiksi pakkauksessa olevan reseptin mukaan filonyyttejä

Voit myös valmistaa suuremman määrän rullia (24 kpl), käytä täytteenä joko luumumarmeladia tai vaikkapa Nutellaa!

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.