Haastoimme #Someleipurit2022-kaksikon leipomaan heidän rakkaimmat lomamuistot inspiraationaan. Piia Hjeltin (@ihan_ite_) keittiössä lennettiinkin heti Lissabonin auringon alle, jonka lämpimistä muistoista syntyi Someleipurimme uusi Pasteis de Nata -piirakka.

"Oih! Pasteis de Nata, aurinko, meri ja Lissabon. Oma pieni syksyinen seikkailuni tuohon rappioromantiikan kehtoon. Paljon rappusia, askeleita, kierrettyjä kujia ja uusia makuja. Yksi niistä, Pasteis de Belem eli aito ja alkuperäinen vaniljaleivos, oli saatava. Nautin sen merta katsellen kivirappusilla, ja siihen mielenmaisemaan halusin palata tällä piirakkareseptillä."

Valloita sinäkin Lissabonin kujat keittiöstäsi poistumatta ja testaa Piian upea resepti!

Ainekset n. 20 palaa (vuoka n. 24 x 32 cm) annosta

Pasteis de Nata -piirakan pohja:
öljyä tai voisulaa filotaikinalevyjen väliin
Pasteis de Nata -piirakan täyte:
8
kananmunan keltuaista
4
dl
kermaa
2
dl
maitoa
1 ½
dl
sokeria
2
sitruunan raastettu kuori
4
tl
vaniljasokeria
Lisäksi:
tomusokeria ja kanelia pinnalle

Ohje

1. Sulata taikina paketissaan joko yön yli jääkaapissa tai 2 tuntia huoneenlämmössä.
2. Mittaa kerma, maito, keltuaiset, jauhot ja sokerit kattilaan. Raasta sekaan sitruunan kuori.
3. Keitä seosta hiljalleen sekoitellen, kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
4. Kuumenna uuni 225 °C asteeseen.
5. Avaa filotaikinan arkit varovasti ja nosta niistä ensimmäinen vuoan päälle. Voitele voilla tai öljyllä ja nosta päälle toinen arkki. Toista, kunnes kaikki arkit on käytetty. Peitä vuoka, jos joudut jättämään työt hetkeksi, sillä ohut taikina kuivahtaa helposti.
6. Kaada täyte samantien vuokaan filotaikinan päälle ja nosta vuoka uuniin.
7. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on osittain ruskistunut.
8. Anna jäähtyä muutaman tunnin ajan ennen leikkaamista.
9. Ripottele pinnalle tomusokeria ja kanelia makusi mukaan.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Piia Hjelt

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.