Amerikkalainen voileipäklassikko sloppy joe on yleensä yhtä kuin sämpylä ja voimakkaasti maustettu jauhelihakastike. Herkun syöminen on kuitenkin varsin  sotkuista puuhaa, joten tässäpä sama makumaailma helpommin hallittavana piirakkaversiona.

Ainekset 8 annosta

2
rkl
oliiviöljyä
400
g
jauhelihaa (sikanautaa)
1
pieni sipuli pilkottuna
1
vihreä paprika pilkottuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
1
rkl
chilijauhetta
2
tl
paprikajauhetta
3
dl
kanalientä
2
rkl
tomaattipyreetä
½
dl
ketsuppia
1
rkl
Worcestershire-kastiketta
½
rkl
Dijonin sinappia
1
tl
ruskeaa sokeria
1
kananmuna
Koristeluun:
tuoretta chiliä pilkottuna
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Ota taikinalevy sulamaan noin tunti ennen käyttöä. Painele taikina piirakkavuokaan.
  2. Taikinan sulaessa lämmitä öljy pannulla, lisää jauheliha ja ruskista 6-7 minuuttia. Jauhelihan ei tarvitse vielä kypsyä kauttaaltaan. Nosta jauheliha pois pannulta ja jätä rasva pannulle.
  3. Pienennä lämpöä, lisää pannulle sipuli, paprika ja valkosipuli. Paista kunnes kasvikset alkavat hieman pehmentyä. Ripottele pannulle kaikki kuivat mausteet ja jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen minuutin ajan.
  4. Sekoita kasvisten sekaan kanaliemi, tomaattipyree, ketsuppi, Worcestershire-kastike, Dijonin sinappi, ruskea sokeri ja ruskistettu jauheliha. Anna hautua, kunnes kastike alkaa tiivistyä sopivan tahmaiseksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja sekoita kastikkeeseen kananmuna.
  5. Kaada jäähtynyt kastike taikinan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Korisrele chilillä ja korianterilla.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.