Amerikkalainen voileipäklassikko sloppy joe on yleensä yhtä kuin sämpylä ja voimakkaasti maustettu jauhelihakastike. Herkun syöminen on kuitenkin varsin sotkuista puuhaa, joten tässäpä sama makumaailma helpommin hallittavana piirakkaversiona.
Ota taikinalevy sulamaan noin tunti ennen käyttöä. Painele taikina piirakkavuokaan.
Taikinan sulaessa lämmitä öljy pannulla, lisää jauheliha ja ruskista 6-7 minuuttia. Jauhelihan ei tarvitse vielä kypsyä kauttaaltaan. Nosta jauheliha pois pannulta ja jätä rasva pannulle.
Pienennä lämpöä, lisää pannulle sipuli, paprika ja valkosipuli. Paista kunnes kasvikset alkavat hieman pehmentyä. Ripottele pannulle kaikki kuivat mausteet ja jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen minuutin ajan.
Sekoita kasvisten sekaan kanaliemi, tomaattipyree, ketsuppi, Worcestershire-kastike, Dijonin sinappi, ruskea sokeri ja ruskistettu jauheliha. Anna hautua, kunnes kastike alkaa tiivistyä sopivan tahmaiseksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja sekoita kastikkeeseen kananmuna.
Kaada jäähtynyt kastike taikinan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Korisrele chilillä ja korianterilla.
Kommentteja ja keskustelua