Tuhti, mutta lempeän makuinen herkkupiirakka, jonka onnistumisen edellytyksenä on, että notkistelet purjon huolella ja ajan kanssa pehmeäksi.

Ainekset 6:lle annosta

Täyte:
2
rkl
voita
2
purjoa 2 cm:n renkaina
2
dl
kuohukermaa
1
dl
creme fraichea
1
kananmuna
3
keltuaista
300
g
kuorittuja pakastekatkarapuja sulatettuna
50
g
cheddar-juustoa raastettuna

Ohje

  1. Kauli taikina normikokoiseen irtopohjavuokaan.
  2. Hauduttele purjot voissa ja tilkassa vettä pehmeiksi välillä sekoitellen, 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Pistele taikinaan haarukalle reikiä ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa levinpaperi ja paino taikinan päällä 10 minuuttia. Poista paperi ja paista vielä toiset 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja lusikoi purjot paistetun pohjan päälle.
  4. Sekoita yhteen kerma, creme fraiche ja kananmuna, keltuaiset. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan katkaravut. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi purjojen päälle ja ripottele pinnalle juusto.
  5. Paista purjo-katkarapupiirakkaa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä parikymmentä minuuttia ennen tarjoamista.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.