Purjo-katkarapupiiras

Purjo Katkarapupiiras
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min

Tuhti, mutta lempeän makuinen herkkupiirakka, jonka onnistumisen edellytyksenä on, että notkistelet purjon huolella ja ajan kanssa pehmeäksi.

6:lle
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa
tai Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen
Täyte:
2rklvoita
2purjoa 2 cm:n renkaina
2dlkuohukermaa
1dlcreme fraichea
1kananmuna
3keltuaista
300gkuorittuja pakastekatkarapuja sulatettuna
50gcheddar-juustoa raastettuna

Valmistusohje

  1. Kauli taikina normikokoiseen irtopohjavuokaan.

  2. Hauduttele purjot voissa ja tilkassa vettä pehmeiksi välillä sekoitellen, 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  3. Pistele taikinaan haarukalle reikiä ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa levinpaperi ja paino taikinan päällä 10 minuuttia. Poista paperi ja paista vielä toiset 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja lusikoi purjot paistetun pohjan päälle.

  4. Sekoita yhteen kerma, creme fraiche ja kananmuna, keltuaiset. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan katkaravut. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi purjojen päälle ja ripottele pinnalle juusto.

  5. Paista piirasta uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä parikymmentä minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)