Pizza quesadilla

Pizza quesadilla
25 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Herkullista ja nopeaa syötävää saa, kun valmistaa Pizza Quesadilloja eli Pizzadilloja.

  • Kätevintä on käyttää valmiita tortilloja – kannattaa valita kauraa sisältävä pohja, joka on pelkkää maissia herkullisempi.

3 kpl isoja, 18 kolmiota
Kauratortillat:
6kplMyllyn Paras OATGOODS Kauratortilloja
Tomaattikastike:
400gtomaattimurskaa
200gkirsikkatomaatteja
1dltuoretta hienonnettua basilikaa (1 rkl kuivattua)
3hienonnettua valkosipulinkynttä
2rkloliiviöljyä
1tlsuolaa
2tlsokeria
Lisäksi:
2rkloliiviöljyä
50gilmakuivattuja luomuchorizoja viipaleina
50gartisokansydämiä tai kivettömiä oliiveja
75gmurustettua fetajuustoa
3dlemmental-mozzarellajuustoraastetta (120 g)

Valmistusohje

  1. Valmista ensin tomaattikastike: mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä ilman kantta niin, että seos kuplii hiljalleen 10 minuuttia, sekoita lopuksi tasaiseksi.

  2. Valmista yksi pizza quesadilla kerrallaan paistinpannulla. Laita siihen vähän öljyä, kuumenna miedolle lämmölle ja aseta päälle tortillalevy. Levitä heti levylle 1 dl tomaattikastiketta, ohuita choritzoviipaleita, viipaloituja artisokansydämiä tai oliiveja sekä murustettua fetaa ja juustoraasteesta. Paina toinen tortilla päälle. Paista miedolla lämmöllä 1 minuuttia, käännä kahdella lastalla tai isolla lastalla ja paista toiselta puolelta 1 minuutti.

  3. Leikkaa tarjoiltaessa kuuteen osaan kolmioiksi. Nauti pizzadillat kuumina.

Resepti:
Arja Elina Laine (julkaistu LEIPÄ-kirjassa 2020)

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)