Lettukakku mansikoilla

Lettukakku mansikoilla

Valmista lettutaikina kätevästi käyttäen valmista lettu- ja vohvelijauhoseosta, lisää vain vesi.

Rahka keventää kermatäytettä ja pitää rakenteen kasassa.

Kesäiset mansikan, sitruunamelissa-yrtin tai minttu-yrtin lehdet kruunaavat mansikkalettukakun ulkonäön!

1 lettukakku, jossa 7 - 8 isoa lettua
Lettutaikina:
5dlvettä
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
Paistamiseen:
voita
Täyte:
3-4dlmansikka- tai marjasurvosta tai -hilloa
n.1½lmansikoita
mansikan, sitruunamelissa-yrtin tai minttu-yrtin lehtiä
Rahkaseos:
2tlkkermaa tai vähälaktoosista vispautuvaa kermavalmistetta (4-5 dl)
2-3rklsokeria
2tlvaniljasokeria
2tlkmaitorahkaa (500 g)

Valmistusohje

Vispaa pussillinen lettu- ja vohvelijauhoja veteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota hetki. Paista lettupannulla miedolla lämmöllä isoja pannunkokoisia lettuja, käytä paistamiseen voita.

Lettujen jäähtyessä valmista rahkaseos. Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi, mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka.

Kokoa lettukakku tarjoilualustalle. Laita pohjalle ensin jäähtynyt lettu, sitten ohuelti mansikkahilloa tms., rahkaseosta ja muutamia pilkottuja mansikoita. Aseta seuraava lettu päälle ja tee samanlaisia kerroksia niin kauan kuin aineita riittää. Laita päällimmäiseksi reilusti rahkatäytettä, koristele kauniisti mansikoin ja yrtein. Tarjoile heti. Mikäli kakkua ei syödä kokonaan heti, säilytä sitä jääkaapissa.

VINKKI: Jos pidät kookoksen mausta, käytä nesteenä myös kookosmaitoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)