Valmista lettutaikina kätevästi käyttäen valmista Lettu- ja vohvelijauhoseosta (maidoton ja kananmunaton), lisää vain vesi.

Rahka keventää kermatäytettä ja pitää rakenteen kasassa.

Kesäiset mansikan tai yrttien (esim. sitruunamelissa, minttu) lehdet kruunaavat mansikkalettukakun ulkonäön!

Ainekset 1 lettukakku, jossa 7 - 8 isoa lettua annosta

Lettutaikina:
6
dl
vettä
Paistamiseen:
voita
Täyte:
3-4
dl
mansikka- tai marjasurvosta tai -hilloa
n.1½
l
mansikoita
mansikan, sitruunamelissan tai mintun lehtiä
Rahkaseos:
2
tlk
kermaa tai vähälaktoosista vispautuvaa kermavalmistetta (4-5 dl)
2-3
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tlk
maitorahkaa (500 g)

Ohje

  1. Vispaa pussillinen Lettu- ja vohvelijauhoja veteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota hetki.
  2. Paista lettupannulla miedolla lämmöllä isoja pannunkokoisia lettuja, käytä paistamiseen voita.
  3. Lettujen jäähtyessä valmista rahkaseos. Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi, mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka.
  4. Kokoa lettukakku tarjoilualustalle. Laita pohjalle ensin jäähtynyt lettu, sitten ohuelti mansikkahilloa tms., rahkaseosta ja muutamia pilkottuja mansikoita. Aseta seuraava lettu päälle ja tee samanlaisia kerroksia niin kauan kuin aineita riittää. Laita päällimmäiseksi reilusti rahkatäytettä, koristele kauniisti mansikoin ja yrtein.
  5. Tarjoile heti. Mikäli kakkua ei syödä kokonaan heti, säilytä sitä jääkaapissa.

VINKKI: Jos pidät kookoksen mausta, voit käyttää nesteenä myös kookosmaitoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.