Punaviinihärkää ja ohrasuurimolisäkettä

Punaviinihärkää ja ohrasuurimolisäkettä
2 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min

Punaviinissä haudutettu liha on upean murea ja juhlavakin pääruoka, jota voit nauttia arkena ja juhlassa.

Valmista seuraksi herkullinen lisäke rikotuista ohrasuurimoista.

Voit halutessasi hienontaa lisäkkeen joukkoon tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai ruohosipulia.

4:lle
800gnaudanpaistia
2isoa sipulia
4valkosipulinkynttä
1keskikokoinen palsternakka
2porkkanaa
150gjuuriselleriä
1punainen chilipaprika
3rklrypsiöljyä
vettä sen verran, että liha peittyy
3-4dlpunaviiniä
2lihaliemikuutiota
100gtomaattipyreetä
mustapippuria myllystä
(suolaa)
Lisäksi:
1lvettä
ripaussuolaa
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

  2. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi poikkisyin. Voit käyttää myös valmiita suikaleita.

  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  4. Kuori palsternakka, porkkanat ja juuriselleri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

  5. Halkaise chilipaprika ja poista siemenet. Hienonna chilipaprika.

  6. Kuumenna rypsiöljy padassa tai kattilassa ja paista lihasuikaleisiin kaunis väri.

  7. Lisää muut kasvikset ja kääntele hetki. Lisää vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää punaviini. Murusta joukkoon liemikuutiot ja lisää tomaattipyree. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen, kunnes liha on sopivan kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai mustapippuria.

  8. Valmista seuraksi ohralisäke. Kiehauta vesi ja lisää suola ja rikotut ohrasuurimot. Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen noin 15-20 minuuttia. Valuta tarvittaessa ylimääräiset nesteet pois.

  9. Tarjoa ohrasuurimolisäke liharuoan seurana.

Resepti:
Hellapoliisi

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)