Naudan Sisäfileepihvit Basmatiriisillä

Naudan Sisäfileepihvit Basmatiriisillä
20 min, josta valmisteluaika 15 min

GRILLIVINKIT LIHALLE:

  • Hanki luonnostaan mureaa lihaa, kuten possua, broileria, kalkkunaa tai raakakypsytettyä naudan- tai lampaanfileetä. Erilaiset pihvit, grillikylki, kaslerinviipaleet, kyljykset, broilerinkoivet ja rintapalat ovat kooltaan kätevämpiä kuin kokonaiset fileet ja muut isot lihapalat (ne vaativat aikaa). Jauhelihapihvit ovat varmimmin mureita.
  • Ennen grillaamista lihan tulee lämmetä huoneenlämpöiseksi, jotta grillattavasta lihasta ei tule sitkeää.
  • Marinointi lisää makua, mutta muista pyyhkäistä marinadi pois ennen grillaamista, sillä marinadit valuvat ja palavat helposti. Penslaa lihapalat maustekastikkeilla vasta grillauksen loppuvaiheessa, myös suolaa tarvitaan vasta valmiiseen grillattuun ruokaan.
  • Kaikki muu liha paitsi naudan pihvit ja lampaan kyljykset grillataan aivan kypsiksi.
4:lle
n.600gnaudan sisäfileetä
grillauskastiketta
suolaa, pippurisekoitusta
Basmatiriisi lisäkkeeksi:
8dlvettä
3dlMyllyn Paras Basmati Riisiä
½tlsuolaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa fileestä 3-4 sentin siivuja tai osta valmiiksi leikattuja pihvejä. Litistele pihvejä niin, että niistä tulee pari senttiä paksuja. Mausta sivelemällä haluamaasi grillauskastiketta lihan pinnalle.

  2. Grillaa ¾-kuumalla grillillä pihveihin kunnollinen pinta. Laita hetkeksi vetäytymään yläritilälle tai muuhun vähemmän kuumaan paikkaan grillissä. Mausta suolalla ja rouhi päälle pippuria myllystä. Keitä lisäkkeeksi basmatiriisiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)