GRILLIVINKIT LIHALLE:

Hanki luonnostaan mureaa lihaa, kuten possua, broileria, kalkkunaa tai raakakypsytettyä naudan- tai lampaanfileetä. Erilaiset pihvit, grillikylki, kaslerinviipaleet, kyljykset, broilerinkoivet ja rintapalat ovat kooltaan kätevämpiä kuin kokonaiset fileet ja muut isot lihapalat (ne vaativat aikaa). Jauhelihapihvit ovat varmimmin mureita.

Ennen grillaamista lihan tulee lämmetä huoneenlämpöiseksi, jotta grillattavasta lihasta ei tule sitkeää.

Marinointi lisää makua, mutta muista pyyhkäistä marinadi pois ennen grillaamista, sillä marinadit valuvat ja palavat helposti. Penslaa lihapalat maustekastikkeilla vasta grillauksen loppuvaiheessa, myös suolaa tarvitaan vasta valmiiseen grillattuun ruokaan.

Kaikki muu liha paitsi naudan pihvit ja lampaan kyljykset grillataan aivan kypsiksi.

Ainekset 4:lle annosta

n.600
g
naudan sisäfileetä
grillauskastiketta
suolaa, pippurisekoitusta
Basmatiriisi lisäkkeeksi:
8
dl
vettä
½
tl
suolaa

Ohje

  1. Leikkaa fileestä 3-4 sentin siivuja tai osta valmiiksi leikattuja pihvejä. Litistele pihvejä niin, että niistä tulee pari senttiä paksuja. Mausta sivelemällä haluamaasi grillauskastiketta lihan pinnalle.

  2. Grillaa ¾-kuumalla grillillä pihveihin kunnollinen pinta. Laita hetkeksi vetäytymään yläritilälle tai muuhun vähemmän kuumaan paikkaan grillissä. Mausta suolalla ja rouhi päälle pippuria myllystä. Keitä lisäkkeeksi basmatiriisiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.