Ohuina siivuina pikaisesti kypsennetty ja herkullisessa marinadissa mehevöitynyt naudanliha, bulgogi, on bibimbapin ohella tunnetuimpia korealaisia ruokalajeja. Kirjaimellisesti käännettynä bulgogi tarkoittaa tulilihaa (bul = tuli, gogi = liha), vaikkei se erityisen tuliselta maistukaan. Nimi viittaakin valmistustapaan: alunperin liha kypsennettiin hiiligrillissä, nykyään lähes poikkeuksetta pannulla. Lihaksi bulgogiin käytetään yleensä naudan parempia paloja, ulko- ja sisäfileetä. Voit valmistaa bulgogin myös possusta, mutta muista viipaloida liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Leikkaa liha vastasyin ohuiksi siivuiksi, 6-7 mm. Keitä riisi kypsäksi paketin ohjeen mukaan.
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää kulhoon kevätsipuli ja lihasiivut. Sekoita hyvin ja anna marinoitua pari tuntia.
Lämmitä pannu erittäin kuumaksi. Valuta lihoista enimmät marinadit. Älä heitä marinadin pois. Paista lihat kahdessa erässä, kunnes liha on hieman karamellisoitut. Muutama minuutti per satsi.
Laita lopuksi kaikki lihat yhdessä pannulle ja kaada jäljelle jäänyt marinadi päälle. Kypsennä vielä minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen.
Annostele keitetty riisi kulhoihin ja päälle lihakastiketta. Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Kommentteja ja keskustelua