Bulgogi

Bulgogi
25 min, josta valmisteluaika 10 min

Ohuina siivuina pikaisesti kypsennetty ja herkullisessa marinadissa mehevöitynyt naudanliha, bulgogi, on bibimbapin ohella tunnetuimpia korealaisia ruokalajeja. Kirjaimellisesti käännettynä bulgogi tarkoittaa tulilihaa (bul = tuli, gogi = liha), vaikkei se erityisen tuliselta maistukaan. Nimi viittaakin valmistustapaan: alunperin liha kypsennettiin hiiligrillissä, nykyään lähes poikkeuksetta  pannulla. Lihaksi bulgogiin käytetään yleensä naudan parempia paloja, ulko- ja sisäfileetä. Voit valmistaa bulgogin myös possusta, mutta muista viipaloida liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

4:lle
500gnaudan ulkofileetä ohuina siivuina
2dlkeitettyä Myllyn Paras Jasmiini Riisiä
2kevätsipulinvartta pilkottuna
Marinadi:
6rklsoijakastiketta
3rklhunajaa
2rklriisiviiniä tai miriniä (tai sojua)
4rklananasmehua
4valkosipulinkynttä hienonnettuna
2cmpala inkivääriä raastettuna
2rklseesamiöljyä
2tlseesaminsiemeniä
ripausmustapippuria

Valmistusohje

  1. Leikkaa liha vastasyin ohuiksi siivuiksi, 6-7 mm. Keitä riisi kypsäksi paketin ohjeen mukaan.

  2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää kulhoon kevätsipuli ja lihasiivut. Sekoita hyvin ja anna marinoitua pari tuntia.

  3. Lämmitä pannu erittäin kuumaksi. Valuta lihoista enimmät marinadit. Älä heitä marinadin pois. Paista lihat kahdessa erässä, kunnes liha on hieman karamellisoitut. Muutama minuutti per satsi.

  4. Laita lopuksi kaikki lihat yhdessä pannulle ja kaada jäljelle jäänyt marinadi päälle. Kypsennä vielä minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen.

  5. Annostele keitetty riisi kulhoihin ja päälle lihakastiketta. Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)