Ohuina siivuina pikaisesti kypsennetty ja herkullisessa marinadissa mehevöitynyt naudanliha, bulgogi, on bibimbapin ohella tunnetuimpia korealaisia ruokalajeja. Kirjaimellisesti käännettynä bulgogi tarkoittaa tulilihaa (bul = tuli, gogi = liha), vaikkei se erityisen tuliselta maistukaan. Nimi viittaakin valmistustapaan: alunperin liha kypsennettiin hiiligrillissä, nykyään lähes poikkeuksetta pannulla. Lihaksi bulgogiin käytetään yleensä naudan parempia paloja, ulko- ja sisäfileetä. Voit valmistaa bulgogin myös possusta, mutta muista viipaloida liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Leikkaa liha vastasyin ohuiksi siivuiksi, 6-7 mm. Keitä riisi kypsäksi paketin ohjeen mukaan.
-
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää kulhoon kevätsipuli ja lihasiivut. Sekoita hyvin ja anna marinoitua pari tuntia.
-
Lämmitä pannu erittäin kuumaksi. Valuta lihoista enimmät marinadit. Älä heitä marinadin pois. Paista lihat kahdessa erässä, kunnes liha on hieman karamellisoitut. Muutama minuutti per satsi.
-
Laita lopuksi kaikki lihat yhdessä pannulle ja kaada jäljelle jäänyt marinadi päälle. Kypsennä vielä minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen.
-
Annostele keitetty riisi kulhoihin ja päälle lihakastiketta. Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Kommentteja ja keskustelua