Gyudon

Gyudon
25 min, josta valmisteluaika 15 min

Gyuodon on arkista ja maukasta pikaruokaa, jossa maistuvat japanilaisen keittiön tärkeimmät elementit soija, sake, mirin ja dashi.

Toisin kuin korealaisessa Gimbapissa tässä japanilaisessa ”liha-riisikipossa” käytettävän lihan ei tarvitse olla mitään priimaa. Liha paistuu näppärän nopeasti, eikä ole lainkaan sitkeää, kun leikkaat sen mahdollimman ohueksi. Varma keino on pakastaa liha ennen käyttöä jähmeäksi, jolloin siitä on huomattavasti helpompi leikata ohuita siivuja.

Kaikki japanilaisen keittiön perustarvikkeet löydät aasialaisista ruokatavarakaupoista ja yhä useammin myös hyvin varustetuista marketeista.

4:lle
1iso sipuli kuorittuna
0,7dlsoijakastiketta
0,7dlsakea
0,7dlmiriniä
5dldashilientä (pussitavara käy hyvin)
2rklseesamiöljyä
400gerittäin ohueksi leikattua rasvaista naudanlihaa
3rklsokeria
Lisukkeeksi:
6dlkeitettyä Myllyn Paras Jasmiini Riisiä
tai Puuroriisiä
Shichimi togarashia (japanilainen chilimaustesekoitus)
pikkelöityä inkivääriä

Valmistusohje

  1. Viipaloi sipuli paksuhkoiksi siivuiksi.

  2. Yhdistä soija, sake, mirin ja dashi kulhossa.

  3. Lämmitä seesamiöljy kuumaksi isossa paistinpannussa. Lisää siivutettu liha ja paista jatkuvasti käännellen noin 2 minuuttia.

  4. Lisää sokeri ja sitten sipuli. Paista vielä pari minuuttia, kunnes sipuli alkaa pehmetä. Kaada liemi päälle ja hauduttele noin 5 minuuttia.

  5. Tarjoa riisin kera ja mausta togarashilla.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)