Japanilainen curry-riisi

Japanilainen curry-riisi
1 t 25 min, josta valmisteluaika 15 min

Niin hassulta kuin se kuulostaakin Japani on hulluna curry-riisiin. Itseasiassa curry-riisi  – siis japanilainen curry, jolla ei ole mitään tekemistä intialaisten vastaavien kanssa – on maan epävirallista kansallisruokaa. Jokaisella Japanin prefektuurilla on oma puolivirallinen tulkintansa lihaisasta curry-riisistä, samoin jokaisella perheen ruokahuoltoa suorittavalla perheenäidillä. Onnistumisen kannalta tärkeintä on, että lihassa on riittävästi rasvaa ja käytät curry-liemikuutiota. Ilman valmiskuutioita ruoka ei maistu samalta. Curry-maustekuutioita löydät aasialaisista kaupoista ja hyvin varustetuista marketeista.

4:lle
4rklvoita
3rklkasvisöljyä
1iso sipuli kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
500grasvaista naudanlihaa pilkottuna
2keskikokoista porkkanaa pilkottuna
2keskikokoista perunaa pilkottuna
4curry-liemikuutiota (esim. Vermont) tai 6 rkl curryjauhetta
1tlsuolaa
Keitetty riisi:
4dlMyllyn Paras Puuroriisiä
1tlsuolaa

Valmistusohje

  1. Kuumenna voi ja öljy pannulla, kunnes voi sulaa ja alkaa kuplia. Lisää sipuli ja notkistele lempeällä lämmöllä noin viisi minuuttia.

  2. Lisää pannulle lihat ja ruskista jatkuvasti käännellen noin viisi minuuttia.

  3. Lisää perunat ja porkkanat pannulle ja sekoita hyvin. Kaada päälle reilu litra vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kuplia lempeällä lämmöllä tunnin ajan.

  4. Murustele curry-kuutiot liemen sekaan ja sekoita hyvin. Kypsyttele kastiketta vielä vartin välillä sekoittaen.

  5. Tarjoa keitetyn riisin kera.

Keitetty riisi:

  1. Huuhdo riisit siivilässä varovasti käännellen kylmässä vedessä ja vaihda vesi. Toista tämä vaihe kolmesti, kunnes samea huuhteluvesi muuttuu kirkkaaksi.

  2. Laita valutettu riisi kattilaan ja lisää päälle kylmää vettä. Anna riisin liota 30 minuuttia. Kaada vesi pois.

  3. Lisää kattilaan 4 dl kylmää vettä ja suola. Kuumenna. Kun vesi alkaa kiehua, peitä kattila kannella, pienennä lämpöä ja anna hautua erittäin miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

  4. Ota kattila pois lämmöltä ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Nostele kuuma riisi kuohkeaksi lastan avulla. Mausta suolalla.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)