Perunacurry-empanadas

Perunacurry-empanadas
1 t 5 min, josta valmisteluaika 40 min

Meksikolaiset empanadakset intialaisittain. Pääosassa kotimainen peruna, joka taipuu sujuvasti mausteisempaankin makumaailmaan.

8 kpl
1tlsinapinsiemeniä
1pieni sipuli hienonnettuna
2rklrypsiöljyä
1kpluuniperunaa, kuorittuna ja arpanopan kokoisina kuutioina
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
30ginkivääriä kuorittuna ja raastettuna
½vihreä chili
1tlkurkumaa
1tlgaram masalaa
2dltomaattimurskaa
2dlkukkakaali, arpanopan kokoisina paloina
suolaa
mustapippuria
2limeä (yhden limen mehu ja raastettu kuori täytteeseen, toinen lohkoina tarjoiluun)
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen
Tarjoiluun:
mangochutney (purkista)

Valmistusohje

  1. Tee ensin täyte. Kuullota sipulit ja sinapinsiemenet öljyssä pehmeäksi. Lisää joukkoon perunakuutiot ja mausteet. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä.

  2. Lisää perunoiden sekaan tomaattimurska ja kukkakaali. Anna hautua noin viisi minuuttia, kunnes seos alkaa saostua ja saa muhennosmaisen rakenteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan limemehu ja kuoriraaste. Anna jäähtyä.

  3. Kauli piirakkataikina noin 5 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta kahdeksan halkaisijaltaan noin 12 cm:n levyistä kiekkoa.

  4. Nosta reilu ruokalusikallinen täytettä kiekon keskelle. Voitele reunat kananmunalla ja taita kiekot puolikuun muotoisiksi piiraiksi. Painele reuna kiinni tiiviisti.

  5. Voitele piiraat kananmunalla ja paista 220-asteisessa uunissa noin 18-20 minuuttia. Tarjoa kuumina mangochutneyn kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)