• Jauhelihakastike on helppoa perusruokaa spagetin kanssa tarjoiltuna.
  • Pitkä haudutus tuo kastikkeelle täyteläistä makua, mutta kiireisempikin saa samalla ohjeella nopeastikin valmista kastiketta.

Ainekset 5–6 annosta

Jauhelihakastike:
400
g
jauhelihaa
2
sipulia
2–3
valkosipulinkynttä
2–3
porkkanaa
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
3
dl
vettä tai haluamaasi lientä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
basilikaa
1
tl
oreganoa
Lisäksi:
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut ainekset.
  2. Anna kiehahtaa ja hauduta sen jälkeen kastiketta miedolla lämmöllä 0,5–1,5 tuntia välillä sekoittaen, jotta kastike saa täyteläisen maun.
  3. Tarjoa juuri keitetyn spagetin kanssa. Ripottele annoksen pinnalle juustoraastetta.

Vinkki: Kokeile myös herkkusienillä höystettyä jauhelihakastiketta!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.