Spagettikastike jauhelihasta

Spagettikastike jauhelihasta

Jauhelihakastike on helppoa perusruokaa erilaisten spagettien kanssa tarjoiltuna. Pitkä haudutus tuo kastikkeelle täyteläistä makua, mutta kiireisempikin saa samalla ohjeella nopeastikin valmista kastiketta. Kastikkeen  kanssa sopii hyvin perinteinen pitkä Spagetti ja aina yhtä helppo syötävä pätkä eli Raketti Spagetti.

4:lle
400gjauhelihaa
2rklöljyä
2sipulia (tai 200 g pakastesipulia)
2-3porkkanaa
2-3varsisellerin vartta
2-3valkosipulinkynttä
1tlktomaattimurskaa (400 g)
n.3dlvettä tai valkoviiniä
1lihaliemikuutio
1tlsuolaa
½tlhienonnettua mustapippuria
1tlbasilikaa
1tloreganoa
½tlmuskottipähkinää
1tlkherkkusieniviipaleita
3rklmaissijauhoja
Lisäksi:
parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Ruskista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Lisää suikaloidut porkkanat, viipaloidut varsisellerin varret ja muut aineet ohjeen järjestyksessä, paitsi herkkusieniviipaleet. Anna kiehahtaa ja hauduta sen jälkeen kastiketta miedolla lämmöllä ½-1½ tuntia aina välillä sekoittaen, jotta kastike saa täyteläisen maun. Lisää joukkoon vesitilkkaan sekoitettu suuruste. Anna kypsyä minuutti. Lisää lopuksi herkkusienet. Tarjoile juuri keitetyn Myllyn Paras Spagetin kanssa. Ripottele annoksen pinnalle juustoraastetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tosi hyvää. Jouduin korvaamaan valkoviinin puoli makealla kuohuviinillä, mutta sopii hyvin.
Hienoa löytää resepti pitkän ajan jälkeen. Luulimme keksineet sen kaverini kanssa yli 30v sitten. Kaksi kaverusta kokkaili tyttöystävilleen kaikenlaisia keitoksia. Tämä todettiin hyväksi ainakin muutamien valkkari pullojen (kuuluu reseptiin) jälkeen oivalliseksi.