Värikäs jauhelihakastike

Myllyn Paras
4 annosta
400-500gvähärasvaista naudan jauhelihaa
1rklrypsiöljyä
1sipuli
1-2valkosipulinkynttä
2porkkanaa
½-1keltainen tai vihreä paprika
½-1punainen paprika
2rklrusinoita
1-2rkl(valkoista) balsamietikkaa
1tlktomaattimurskaa
2laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria myllystä
n.8kplpaprikatäytteistä vihreää oliivia
3dlMyllyn Paras Pitkäriisiä
tai Irtonainen Riisi+Ohraa

Valmistusohje

Paahda jauheliha muruina paistokasarissa. Silppua sipuli,
kuutioi porkkanat pieneksi tai raasta ne karkeaksi ja suikaloi paprikat ja
puolita suikaleet. Kaada jauheliha odottamaan lautaselle. Lisää paistokasariin
öljy ja kasvikset (ei vielä paprikoita) ja kuullota niitä hetken aikaa.

Lisää paahdettu jauheliha, rusinat, balsamietikka, viini
tai lihaliemi (kuutiosta tai fondista), tomaattimurska sekä laakerinlehdet. Anna
porista hiljalleen kannen alla kymmenisen minuuttia.

Lisää vasta sen jälkeen paprikasuikaleet ja kypsennä vielä
viitisen minuuttia, niin paprikat pehmenevät. Tarkista maku, lisää mustapippuri,
viipaloidut oliivit ja tarvittaessa suolaa.

Anna hautua vielä hetken aikaa. Tarjoa riisin, pastan tai
keitettyjen perunoiden kera. Keitä riisi tai riisiohra pakkauksen ohjeen mukaan.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä resepti.