• Täysjyväspagetilla saat maittavan ruoan nopeasti.
  • Raikas sitruunainen kastike on vain hetken kuumennettava kastike pastalle. 
  • Terveysmessuilla 2011 tämän teki Lorenz Backman, katso video ohjeen alta, kuinka Sportti Lohispagetti valmistettiin Oivallusten Keittiössä.

Ainekset 4:lle annosta

2
sitruunan mehu ja keltaiset kuoret
1
dl
oliiviöljyä
2-3
sipulia varsineen
1
fenkoli
½
tl
mineraalisuolaa
½
tl
sitruunapippuria
1
basilikaruukku
300
g
kylmäsavulohta tai muuta savukalaa
200
g
katkarapuja (sulatettuja ja valutettuja)
1
dl
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä spagetit pakkauksen ohjeen mukaan "al dente".

  2. Valmista sillä aikaa kastike. Pese sitruunat hyvin ja raasta keltainen kuoriosa talteen. Puolita sitruunat ja purista niistä mehut kulhoon, ota siemenet pois. Lisää mehun joukkoon kuoriraaste. Kaada oliiviöljy sitruunamehun joukkoon. Paista kasarissa kevyesti sipuli- ja fenkolipalat, mausta.

  3. Lisää joukkoon lohipalat ja katkaravut. Älä paista enempää. Lisää mukaan sitrusöljy ja parmesaaniraaste. Sekoita kastike juuri keitettyyn ja valutettuun pastaan.

VINKKI: Voit tehdä saman ruoan myös tonnikalalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.