Jauhelihapata

Jauhelihapata
30 min, josta valmisteluaika 10 min

Helposti valmistuvat arkiruokareseptit ovat suosituimpia. Yhden padan taktiikalla valmistuva ateria on helppotekoinen ja maukas. Kasviksia voit käyttää oman jääkaappisi ja makusi mukaan. Rikottu ohrasuurimo on ravinteikas ja antaa vaihtelua perinteisille riisiruoille. Kokeile ja ihastu! Kruunaa ateria suosikkiyrtilläsi.

4-5 annosta
400gjauhelihaa
1iso tai kaksi pientä sipulia
2-3valkosipulinkynttä
2-3rklrypsi- tai oliiviöljyä
100gPiemiento de Padron -paprikoita
100gherkkusieniä
300gvärikästä kukkakaalisekoitusta
1lvettä
2kasvis- tai lihaliemikuutiota
70gtomaattipyreetä
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
mustapippuria myllystä
(suolaa)
tuoretta salviaa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja paista jauheliha ja sipulit ja valkosipulit kauttaaltaan.

  3. Puolita sillä välin paprikat ja poista siemenet ja kannat. Viipaloi tai lohko herkkusienet ja paloittele kukkakaalit sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset joukkoon ja kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä.

  4. Lisää joukkoon vesi, liemikuutiot, tomaattipyree ja rikotut ohrasuurimot. Rouhi joukkoon mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja ohrasuurimot ovat kypsiä.

  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Hienonna joukkoon tuoretta salviaa tai muuta yrttiä.

  6. Nosta pöytään ja kutsu perhe tai ystävät koolle!

Resepti:
Hellapoliisi

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)