Ainekset 4:lle annosta

300-400
g
vähärasvaista jauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
2
porkkanaa
1
parsakaali
1
pieni kukkakaali
4
tomaattia
5-7
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio tai 1 rkl fondia
1
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
persiljaa, oreganoa tai meiramia
suolaa
mustapippuria

Ohje

  1. Käsittele kasvikset. Silppua sipuli ja leikkaa porkkanat penneiksi. Paloittele kaalit, myös kantaosa. Lohko tomaatit.
  2. Mittaa öljy kattilaan ja ruskista jauheliha haarukkavatkaimella kevyesti murustaen. Lisää sipuli, porkkanat ja rikotut ohrasuurimot ja kuullota niitä hetki lihan joukossa. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10-15 minuuttia.
  3. Lisää sen jälkeen kaalit ja tomaattilohkot. Keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Kokeile kaalien kypsyyttä terävällä veitsenkärjellä tai tikulla, älä keitä liian pitkään etteivät kaalit menetä rakennettaan.
  4. Mausta, lisää yrtit ja tarkista maku. Anna makujen tasaantua hetki ennen nauttimista. Voit käyttää ruokaan myös makkaraa.
  5. Jälkiruoaksi maistuvat marjat vaniljakastikerahkan kanssa. Sekoita ½ prk vaahdotettua vaniljakastiketta ja ½ rahkaa keskenään.
Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.