Jauhelihapata elokuun kasviksista

Myllyn Paras
4:lle
300-400gvähärasvaista jauhelihaa
1rklrypsiöljyä
1sipuli
2porkkanaa
1parsakaali
1pieni kukkakaali
4tomaattia
5-7dlvettä
1kasvisliemikuutio tai 1 rkl fondia
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
persiljaa, oreganoa tai meiramia
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Käsittele kasvikset. Silppua sipuli ja leikkaa porkkanat
penneiksi. Paloittele kaalit, myös kantaosa. Lohko tomaatit.

Mittaa öljy kattilaan ja ruskista jauheliha
haarukkavatkaimella kevyesti murustaen. Lisää sipuli, porkkanat ja
esikypsennetyt rikotut ohrasuurimot ja kuullota niitä hetki lihan joukossa.
Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10-15 minuuttia.
Lisää sen jälkeen kaalit ja tomaattilohkot. Keitä miedolla lämmöllä 5-10
minuuttia. Kokeile kaalien kypsyyttä terävällä veitsenkärjellä tai tikulla, älä
keitä liian pitkään etteivät kaalit menetä rakennettaan.

Mausta, lisää yrtit ja tarkista maku. Anna makujen
tasaantua hetki ennen nauttimista. Voit käyttää ruokaan myös makkaraa.

Jälkiruoaksi maistuvat marjat vaniljakastikerahkan kanssa.
Sekoita ½ prk vaahdotettua vaniljakastiketta ja ½ rahkaa keskenään.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)