Mausteinen Basmatipata

40 min, josta valmisteluaika 20 min
4-6:lle
2 | rkl | öljyä |
2-3 | tl | currytahnaa |
1 | sipuli (tai 100 g pakastesipulikuutioita) | |
3 | dl | Myllyn Paras Basmati Riisiä |
3-4 | dl | vettä |
1 | kasvis- tai kanaliemikuutio | |
1 | tlk | tomaattimurskaa (4 dl) |
1-2 | rkl | salsakastiketta |
2 | dl | kookoskermaa |
1 | sitruunan mehu | |
1 | tl | juustokuminaa |
Valmistusohje
-
Kuumenna öljy kattilassa, lisää currytahna ja hienonnettu sipuli ja anna hetki kuullottua kuumassa öljyssä. Lisää vesi, liemikuutio ja tomaattimurska sekä salsakastiketta. Anna kiehahtaa, lisää riisi.
-
Kun neste on imeytynyt riiseihin, lisää kookoskerma, sitruunamehu ja juustokumina. Tarkista maku, salsakastikkeen voimakkuus vaikuttaa makuun, mietoa tarvitaan enemmän kuin vahvaa. Anna kypsyä vielä niin, että ruoka on patamaista.
-
Nauti eksoottisten liha- tai kanaruokien lisäkkeenä raikasta salaattia. Basmati Riisi -pohjaisesta padasta on helppo tehdä myös kekomaisia annoksia muottien avulla. Jos et omista muotteja, käytä viili- tai raejuustotölkkejä muotteina.
Kommentoi reseptiä