Mausteinen Basmatipata

Mausteinen Basmatipata
4-6:lle
2rklöljyä
2-3tlcurrytahnaa
1sipuli (tai 100 g pakastesipulikuutioita)
3dlMyllyn Paras Basmati Riisiä
3-4dlvettä
1kasvis- tai kanaliemikuutio
1tlktomaattimurskaa (4 dl)
1-2rklsalsakastiketta
2dlkookoskermaa
1sitruunan mehu
1tljuustokuminaa

Valmistusohje

Kuumenna öljy kattilassa, lisää currytahna ja hienonnettu sipuli ja anna hetki kuullottua kuumassa öljyssä. Lisää vesi, liemikuutio ja tomaattimurska sekä salsakastiketta. Anna kiehahtaa, lisää riisi. Kun neste on imeytynyt riiseihin, lisää kookoskerma, sitruunamehu ja juustokumina. Tarkista maku, salsakastikkeen voimakkuus vaikuttaa makuun, mietoa tarvitaan enemmän kuin vahvaa. Anna kypsyä vielä niin, että ruoka on patamaista. Nauti eksoottisten liha- tai kanaruokien lisäkkeenä raikasta salaattia. Basmati Riisi -pohjaisesta padasta on helppo tehdä myös kekomaisia annoksia muottien avulla. Jos et omista muotteja, käytä viili- tai raejuustotölkkejä muotteina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)