Paras makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Suomalaisten suosituimpia ruokia on makaronilaatikko jauhelihasta.
  • Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä tai laktoositonta maitoa. Kuitupitoisemman makaronilaatikon valmistat tummasta makaronista.
  • Voit valmistaa makaronilaatikon myös pieniin voideltuihin annosvuokiin ja laittaa munamaitoon tuplasti munia, näin saat laatikolle kiinteämmän rakenteen. Kun annosmakaronilaatikot ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjoilulautasille ja koristele hienosti "torni"-tyyliin, niin saat oikeat gourmet-annokset!
  • Jauhelihan tilalla voi olla kanaa, kalaa tai kasviksia.
  • Tee kerralla enemmän, niin voit ottaa laatikkoa evääksi töihin tai lämmittää seuraavana päivänä ateriaksi.
  • Saat kana-makaronilaatikon käyttämällä broilerin fileesuikaleita, kala-makaronilaatikon käyttämällä kalafileesuikaleita ja kasvis-makaronilaatikon käyttämällä kasviksia jauhelihan tilalla vastaavan määrän.
  • Katso alta video pastan keittämisestä.
noin 4-6:lle
5-6dlMyllyn Paras Makaronia
tai Tumma Makaronia
400gjauhelihaa
1iso sipuli
1-2tlsuolaa
1tlcurrya
tlvalkopippuria
1tlpaprikajauhetta
3kananmunaa
7dl(laktoositonta) maitoa tai lihalientä (HUOM! Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä)

Valmistusohje

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla paistamalla. Mausta kypsä jauheliha.

2. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan. 

3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. 

VINKKI 1: Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä. 

VINKKI 2: Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (230)

pistän jauhelihamaustetta ja mustapippuria myös ja Koskenlaskija perinteinen/poro puoleenväliin kulhoon .curryn jätän pois
Loistava resepti! Suosittelen lisäämään jauhelihan joukkoon yhden paketin koskenlaskijajuustoa, jolloin makaronin määrää voi hieman vähentää. Kolme kananmunaa on minusta oikein passeli määrä.
6 kananmunaa ja suolan sijasta 2 lihaliemikuutiota tilkan nestettä kanssa jauhelihan sekaan > 5/5
Järkyttävä määrä kananmunia. Kaksi riittää.
Itse laitan vain kaksi kananmunaa. Tulee näin pehmempää laatikkoa! =)
Samaa mieltä!Ei tule niin ”sitkeää”,tai kovaa vaan ihanan pehmeää.:)
Seuraavan kerran kyl kypsennän makaronit, ei tule hyvää muuten.
Meillä laitetaan chiliä ja valkosipulia joka paikkaan, niinpä laitoin myös tähän makaronilaatikkoon. Hyvää tuli.
Makaronia ei välttämättä tarvitse keittää. Aineet voi sekoittaa kaikki sekaisin . Vaatii vain enemmän nestettä, kun makaroni on raakaa. t: Erillainen kokki
Kokeilkaa joskus ilman kananmunaa lihaliemellä. Saattaa tulla positiivinen yllätys.

Pages