Liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko

Suomalaisten suosituimpia ruokia on makaronilaatikko jauhelihasta. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä tai laktoositonta maitoa. Kuitupitoisemman makaronilaatikon valmistat tummasta sarvimakaronista. Voit valmistaa makaronilaatikon myös pieniin voideltuihin annosvuokiin ja laittaa munamaitoon tuplasti munia, näin saat laatikolle kiinteämmän rakenteen. Kun annosmakaronilaatikot ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjoilulautasille ja koristele hienosti "torni"-tyyliin, niin saat oikeat gourmet-annokset! Jauhelihan tilalla voi olla kanaa, kalaa tai kasviksia. Tee kerralla enemmän, niin voit ottaa laatikkoa evääksi töihin tai lämmittää seuraavana päivänä ateriaksi. Saat kana-makaronilaatikon käyttämällä broilerin fileesuikaleita, kala-makaronilaatikon käyttämällä kalafileesuikaleita ja kasvis-makaronilaatikon käyttämällä kasviksia jauhelihan tilalla vastaavan määrän.

noin 4-6:lle
5-6dlMyllyn Paras Makaronia
tai Tumma Makaronia
400gjauhelihaa
1iso sipuli
1-2tlsuolaa
1tlcurrya
tlvalkopippuria
1tlpaprikajauhetta
3kananmunaa
7dl(laktoositonta) maitoa tai lihalientä (HUOM! Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä)

Valmistusohje

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan.  Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

VINKKI: Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (205)

Alumiinifolio vuoan päälle uuniin ja paistoaika tunti, niin eivät makaronit kärtsää ja laatikko pysyy sopivan "pehmeänä"!
Pudotetaas nyt lämpötilaa 175 asteeseen ja aikaa 50 minuuttiin niin ei tarvi rouskutella niitä palaneita makaroneja.
Tämä on erinomainen resepti ja helppo/maistuva perheen miesten tehtäväksi. Topi ja faija kiittää!
Kiitos! Perhe kiittää!!
Vähemmän munaa, lyhempi paistoaika, enemmän mausteita ja sipulia niin kyllä maistuu työmiehellekin raskaan päivän puurtamisen jälkeen. Avot!
Ensimmäisellä kerralla kun tein laatikkoa siitä tuli "puuroa". Keittämättä makaroneja onnistui tosi hyvin.
Muistakaa viillellä laatikkoa jonkun aikaa paistuttuaan "auki" — sitten kypsyy hyvin ja loputkin munamaidot imeytyvät låådaan!
Hyvä oli, mutta kaipaisin enemmän sipulia.
Maistui, kiitos.
1 kananmuna riittää munamaitoon hyvin. Tällöin makaronilaatikosta tulee "mehevää sekä löysää" eli ei tarvi hakata kauhalla lautasta, jotta saa palan irti. Itse pidän yhden munan laatikosta. Kolme on jo liikaa :)