Paras makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Suomalaisten suosituimpia ruokia on makaronilaatikko jauhelihasta.
  • Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä tai laktoositonta maitoa. Kuitupitoisemman makaronilaatikon valmistat tummasta makaronista.
  • Voit valmistaa makaronilaatikon myös pieniin voideltuihin annosvuokiin ja laittaa munamaitoon tuplasti munia, näin saat laatikolle kiinteämmän rakenteen. Kun annosmakaronilaatikot ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjoilulautasille ja koristele hienosti "torni"-tyyliin, niin saat oikeat gourmet-annokset!
  • Jauhelihan tilalla voi olla kanaa, kalaa tai kasviksia.
  • Tee kerralla enemmän, niin voit ottaa laatikkoa evääksi töihin tai lämmittää seuraavana päivänä ateriaksi.
  • Saat kana-makaronilaatikon käyttämällä broilerin fileesuikaleita, kala-makaronilaatikon käyttämällä kalafileesuikaleita ja kasvis-makaronilaatikon käyttämällä kasviksia jauhelihan tilalla vastaavan määrän.
  • Katso alta video pastan keittämisestä.
noin 4-6:lle
5-6dlMyllyn Paras Makaronia
tai Tumma Makaronia
400gjauhelihaa
1iso sipuli
1-2tlsuolaa
1tlcurrya
tlvalkopippuria
1tlpaprikajauhetta
3kananmunaa
7dl(laktoositonta) maitoa tai lihalientä (HUOM! Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä)

Valmistusohje

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla paistamalla. Mausta kypsä jauheliha.

2. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan. 

3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. 

VINKKI 1: Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä. 

VINKKI 2: Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (217)

Olen juuri esivalmistelut tehnyt, tunnin päästä uuniin, tosin uuninlämpö tuntuu melko kovalta, taidan alentaa sen 180 -kymppiin. Olen 50 vuotta Hollannissa asuva enkä koskaan tehnyt makaronilaatikkoa, nyt ajattelin sen tehdä kas kun teki mieli lapsuuden makuja. Siispä halusin siitä äitin tekemän makuista, paprikajauheen jätin pois. Toivottavasti ensitekeleeni onnistuu. Terveiset, Paula-Jaarsveld-Korhonen Hollannin Oldenzaalista
Kommenttini eiliseen, sipulia lisäisin ja 3 munaa tutuntui liialta, myös seuraavalla kerralla keitän makaroneja vähemmän aikaa. Kokeilemalla oppii. Terv. Paula Jaarsveld
Helpoin ja paras resepti, jota olen aina käyttänyt.
Todella hyvää. Laitoin valkopippuria noin 1/2 tl, koska pidämme siitä.
Juu ja kun jauhelihan korvaa humman lihalla saa maukkaamman. Monissa ohjeissa suositellaan sika-nautaa tai nauta sikaa, vaan kokeilkaapa ihmiset sika hevosta, puolet ja puolet, possua ja hummaa. t. Pauli
Mahtavan hyvvää tuli ...kiitos ohjeesta
Hyvää tuli, kiitokset sillä kelpasi myös pienokaisille kun jätti vähän mausteita pois heidän osastaan.
muistaakseni Mysi teki vuosia sitten sellaisen reseptin, jossa makaronit ja maito oli koko yön likoomassa eli ei keitetty ollenkaan, missä on se resepti
Maustoin jauhelihan vain pizzamausteella.
Kati Nappa oli se, joka sai minut innostumaan leipomisesta ja ruuanlaitosta ainoa oikea TV..kokki..kiitos Kati! Pikkuisen meni asianvierestä, mutta Katille piti välittää terveiset Itä-Suomesta!

Pages