Paras makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min

Suomalaisten suosituimpia ruokia on makaronilaatikko jauhelihasta. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä tai laktoositonta maitoa. Kuitupitoisemman makaronilaatikon valmistat tummasta makaronista. Voit korvata jauhelihan vastaavalla määrällä broilerin fileesuikaleita, kalafileesuikaleita tai kasviksia (esim. sipulia, porkkanaa, erilaisia kaaleja, paprikaa, kesäkurpitsaa jne.).

Voit valmistaa makaroonilaatikon myös pieniin voideltuihin annosvuokiin ja laittaa munamaitoon tuplasti munia, näin saat laatikolle kiinteämmän rakenteen. Kun annosmakaronilaatikot ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjoilulautasille ja koristele hienosti "torni"-tyyliin, niin saat oikeat gourmet-annokset!

Tee kerralla enemmän, niin voit ottaa laatikkoa evääksi töihin tai lämmittää seuraavana päivänä ateriaksi.

Katso reseptin lopusta video miten helposti makaronilaatikko valmistuu.

noin 4-6:lle
5-6dlMyllyn Paras Makaronia
tai Kaura Makaronia
tai Tumma Makaronia
400gjauhelihaa
1iso sipuli
1-2tlsuolaa
1tlcurrya
tlvalkopippuria
1tlpaprikajauhetta
3kananmunaa
7dl(laktoositonta) maitoa tai lihalientä (HUOM! Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä)

Valmistusohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla paistamalla. Mausta kypsä jauheliha.

  2. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan. 

  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. 

VINKKI 1: Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä. 

VINKKI 2: Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (278)

Nyt sekoitin mukaan mitä kaapista löytyi. Hyvä ohje muuten.
Hei. Resepti on ihan hyvä ja osaan valmistaa makaronilaatikon jo ulkomuistista.
Miksi kaikki reseptinne ovat useammalle henkilölle ttehtyjä. Yksin elelevälle toivoisi löytyvän suoraan reseptejä, ettei aina tarvitsisi jakaa neljän hengen reseptejä 4 saadakseen sopivan kokoisen.
Resepteistämme löytyy myös yhden hengen taloudelle tehtyjä reseptejä, esimerkiksi alla olevasta osoitteesta: https://www.myllynparas.fi/hyvaa-yhdelle Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Vissiin hyvää, mutta kun makarooneja (tai muuta vastaavaa) myydään pusseissa grammamääräisesti, voisi ruokaohjekin kertoa samoin... ...tällaisella silloin-tällöin -kotikokilla menee helposti sormi suuhun tällaistenkin asioiden kanssa.
Makaronipusseissa on kerrottu yhden desilitran paino grammoina. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
en käytä muita mausteita kuin ranskalaista sipulikeitto aineksia 1 pussi riittää noin 400 grammaan jauhelihaan mainiosti
Ai jätit mausteet väliin vaan muuten normi ohjeella? Luulis tulevan suolaista ranskalaisella sip. Keitolla koska lihapullatkin 400g tehtynä omaan makuun suolaisia
Sain reseptillänne tehtyä vegaanisemman vaihtoehdon jättämällä jauheliha pois ja hyvää tuli! :)
minä käytän ruusukaalia/kukkakaalia mutta ITE lisään myös lihaa

Pages