Paras makaronilaatikko

Suomalaisten suosituimpia ruokia on makaronilaatikko jauhelihasta. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä tai laktoositonta maitoa. Kuitupitoisemman makaronilaatikon valmistat tummasta makaronista. Voit korvata jauhelihan vastaavalla määrällä broilerin fileesuikaleita, kalafileesuikaleita tai kasviksia (esim. sipulia, porkkanaa, erilaisia kaaleja, paprikaa, kesäkurpitsaa jne.).
Voit valmistaa makaroonilaatikon myös pieniin voideltuihin annosvuokiin ja laittaa munamaitoon tuplasti munia, näin saat laatikolle kiinteämmän rakenteen. Kun annosmakaronilaatikot ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjoilulautasille ja koristele hienosti "torni"-tyyliin, niin saat oikeat gourmet-annokset!
Tee kerralla enemmän, niin voit ottaa laatikkoa evääksi töihin tai lämmittää seuraavana päivänä ateriaksi.
Katso reseptin lopusta video miten helposti makaronilaatikko valmistuu.
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla paistamalla. Mausta kypsä jauheliha.
Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle.
VINKKI 1: Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä.
VINKKI 2: Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Mikäli korvaa jauhelihan by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko tämän tehdä laakeaan by Anonymous (not verified)
In reply to laittaisin maitoa ainakin 9 by Anonymous (not verified)
In reply to Jos teen ruokaa tuplana tällä by Anonymous (not verified)
In reply to Kuinka kauan ruoka säilyy by Anonymous (not verified)
In reply to Kuinka kauan ruoka säilyy by Anonymous (not verified)
In reply to Käykö tämä sama resepti jos by Anonymous (not verified)
In reply to Hei, onko tästä reseptistä by Anonymous (not verified)
In reply to Miksi kaikki reseptinne ovat by Anonymous (not verified)
In reply to Miksi kaikki reseptinne ovat by Anonymous (not verified)
In reply to Vissiin hyvää, mutta kun by Anonymous (not verified)
In reply to en käytä muita mausteita kuin by Anonymous (not verified)
In reply to Sain reseptillänne tehtyä by Anonymous (not verified)
In reply to Löytyykö resepti 700g sika by Anonymous (not verified)
In reply to Miksi kaikkien nimi on by Anonymous (not verified)
In reply to En keitä koskaan makaronia by Anonymous (not verified)
In reply to Hyvää oli. Jopa minä osasin by Anonymous (not verified)
In reply to Itse laitoin 4kananmunaa ja by Anonymous (not verified)
In reply to Ihan turhaan vaimot passaa by Anonymous (not verified)
In reply to Ihan turhaan vaimot passaa by Anonymous (not verified)
In reply to 6 kananmunaa ja suolan by Anonymous (not verified)
In reply to 6 kananmunaa ja suolan by Anonymous (not verified)
In reply to Järkyttävä määrä kananmunia. by Anonymous (not verified)
In reply to Itse laitan vain kaksi by Anonymous (not verified)
In reply to Olen juuri esivalmistelut by Anonymous (not verified)
In reply to Mikä on oikea paistolämpötila by Anonymous (not verified)
In reply to Pudotetaas nyt lämpötilaa 175 by Anonymous (not verified)
In reply to Vähemmän munaa, lyhempi by Anonymous (not verified)
In reply to Ensimmäisellä kerralla kun by Anonymous (not verified)