Liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko
  • Suomalaisten suosituimpia ruokia on makaronilaatikko jauhelihasta.
  • Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä tai laktoositonta maitoa. Kuitupitoisemman makaronilaatikon valmistat tummasta sarvimakaronista.
  • Voit valmistaa makaronilaatikon myös pieniin voideltuihin annosvuokiin ja laittaa munamaitoon tuplasti munia, näin saat laatikolle kiinteämmän rakenteen. Kun annosmakaronilaatikot ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjoilulautasille ja koristele hienosti "torni"-tyyliin, niin saat oikeat gourmet-annokset!
  • Jauhelihan tilalla voi olla kanaa, kalaa tai kasviksia.
  • Tee kerralla enemmän, niin voit ottaa laatikkoa evääksi töihin tai lämmittää seuraavana päivänä ateriaksi.
  • Saat kana-makaronilaatikon käyttämällä broilerin fileesuikaleita, kala-makaronilaatikon käyttämällä kalafileesuikaleita ja kasvis-makaronilaatikon käyttämällä kasviksia jauhelihan tilalla vastaavan määrän.
noin 4-6:lle
5-6dlMakaroni 400 g
Tumma Makaroni 1 kg
400gjauhelihaa
1iso sipuli
1-2tlsuolaa
1tlcurrya
tlvalkopippuria
1tlpaprikajauhetta
3kananmunaa
7dl(laktoositonta) maitoa tai lihalientä (HUOM! Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä)

Valmistusohje

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha.

Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan. 

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. 

VINKKI 1: Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä. 

VINKKI 2: Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (210)

Hyvää tuli, kiitokset sillä kelpasi myös pienokaisille kun jätti vähän mausteita pois heidän osastaan.
muistaakseni Mysi teki vuosia sitten sellaisen reseptin, jossa makaronit ja maito oli koko yön likoomassa eli ei keitetty ollenkaan, missä on se resepti
Maustoin jauhelihan vain pizzamausteella.
Kati Nappa oli se, joka sai minut innostumaan leipomisesta ja ruuanlaitosta ainoa oikea TV..kokki..kiitos Kati! Pikkuisen meni asianvierestä, mutta Katille piti välittää terveiset Itä-Suomesta!
Alumiinifolio vuoan päälle uuniin ja paistoaika tunti, niin eivät makaronit kärtsää ja laatikko pysyy sopivan "pehmeänä"!
Pudotetaas nyt lämpötilaa 175 asteeseen ja aikaa 50 minuuttiin niin ei tarvi rouskutella niitä palaneita makaroneja.
Tämä on erinomainen resepti ja helppo/maistuva perheen miesten tehtäväksi. Topi ja faija kiittää!
Kiitos! Perhe kiittää!!
Vähemmän munaa, lyhempi paistoaika, enemmän mausteita ja sipulia niin kyllä maistuu työmiehellekin raskaan päivän puurtamisen jälkeen. Avot!
Ensimmäisellä kerralla kun tein laatikkoa siitä tuli "puuroa". Keittämättä makaroneja onnistui tosi hyvin.

Pages