Paras makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min

Suomalaisten suosituimpia ruokia on makaronilaatikko jauhelihasta. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä tai laktoositonta maitoa. Kuitupitoisemman makaronilaatikon valmistat tummasta makaronista. Voit korvata jauhelihan vastaavalla määrällä broilerin fileesuikaleita, kalafileesuikaleita tai kasviksia (esim. sipulia, porkkanaa, erilaisia kaaleja, paprikaa, kesäkurpitsaa jne.).

Voit valmistaa makaroonilaatikon myös pieniin voideltuihin annosvuokiin ja laittaa munamaitoon tuplasti munia, näin saat laatikolle kiinteämmän rakenteen. Kun annosmakaronilaatikot ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjoilulautasille ja koristele hienosti "torni"-tyyliin, niin saat oikeat gourmet-annokset!

Tee kerralla enemmän, niin voit ottaa laatikkoa evääksi töihin tai lämmittää seuraavana päivänä ateriaksi.

Katso reseptin lopusta video miten helposti makaronilaatikko valmistuu.

noin 4-6:lle
5-6dlMyllyn Paras Makaronia
tai Kaura Makaronia
tai Tumma Makaronia
400gjauhelihaa
1iso sipuli
1-2tlsuolaa
1tlcurrya
tlvalkopippuria
1tlpaprikajauhetta
3kananmunaa
7dl(laktoositonta) maitoa tai lihalientä (HUOM! Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä)

Valmistusohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla paistamalla. Mausta kypsä jauheliha.

  2. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan. 

  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. 

VINKKI 1: Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä. 

VINKKI 2: Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (305)

Laitoin tänään pitkästä aikaa lihamakaryynilaatikon. Minun laatikkoon en laita koskaan kananmunia. Mielestäni munien kanssa tulee liian kiinteää siitä laatikosta. Lihalientä ja maitoa sekä sekoitan vielä joukkoon juustoraastetta joka sulaa sinne joukkoon. Hyvää on tullut ja pehmeää. Laitoin tämän senvuoksi että ei munia tarvitse joka ruokaan laittaa. Pullataikinankin teen ilman M
Kiitos hyvästä ohjeesta, en käytä kolmea mainittua maustetta. Sipuli ja soijakastike sekä aterioidessa tomaattiketsuppi ovat minulle sopivia. Ja vielä: erinomaista pääsiäisen ajan ruokaa! pok
Voiko tämän tehdä laakeaan vuokaan?
Voi tehdä myös laakeaan vuokaan. Terveisin, kuluttajaneuvonta
laittaisin maitoa ainakin 9 -10 dl, näin laatikosta tulee pehmeämpää! Jättäisin myös paprikan pois, se ei sovi makunsa puolesta. Nimi. 60-vuotta kokannut
Hyvältä tuntuu, taidanpa kokeilla. Aineet ovat valmiina
Hyvä ja maukas ohje. Lisäsin nesteeseen kermaa pari dl ja käytin hirven jauhelihaa ☺️
Kyllä kelpaa !
Tuli todella maukas makaronilaatikko. Tein lihaliemeen vaihtelun vuoksi. Teen tällä ohjeella jatkossakin!
Laitan jauhelihan raakana vuokaan. Kypsyy kyllä mukavasti. 2 dl kermaa myös sekaan.

Pages