Ainekset annosta

1
l
vettä
1
tl
suolaa
1
pkt
pekonia (150 g)
1-2
punaista chilipaprikaa
1-2
vihreää jalapenoa
400
g
naudan jauhelihaa
½-1
tl
punaisia chilihiutaleita
2
tl
oreganoa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
1
tl
karkeaksi rouhittua mustapippuria
1
prk
tomaattimurskaa (400 g)
2
tl
ruokokidesokeria
1
prk
ruoanvalmistus sulatejuustoa (cheddar tai chili) (250 g)
1
rku
korianteria
1
rku
minttua
Pinnalle:
1
dl
juustoraastetta
1-2
tl
hunajaa tai siirappia

Ohje

  1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä, ilman kantta, 8 minuuttia. Katkaise lämpö, laita kansi päälle ja anna vetäytyä 5 minuuttia.

  2. Silppua pekoni, chilit ja jalapenot ja siirrä silput suureen paistinpannuun tai paistokasariin. Kuullota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja mausteet pannuun, ruskista muruksi.

  3. Lisää tomaattimurska, sulatejuusto ja ruokokidesokeri ja hauduta pari minuuttia.

  4. Lisää silputut yrtit ja makaronit joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan, ripottele juustoraaste pinnalle ja valuta ohuet hunaja- tai siirappiraidat päälle.

  5. Työnnä vuoka 220-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nauti.

VINKKI! Tee ruoasta kasvisversio korvaamalla jauheliha ja pekoni kasviksilla: esim. maissi, kesäkurpitsa, pavut.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.