Makaronilaatikko à la Mexicana

Makaroonilaatikko a la mehikaana
1psMyllyn Paras Makaronia
tai Tumma Makaronia
1lvettä
1tlsuolaa
1pktpekonia (150 g)
1-2punaista chilipaprikaa
1-2vihreää jalapenoa
400gnaudan jauhelihaa
½-1tlpunaisia chilihiutaleita
2tloreganoa
1tljuustokuminaa
1tlsuolaa
1tlkarkeaksi rouhittua mustapippuria
1prktomaattimurskaa (400 g)
2tlruokokidesokeria
1prkruoanvalmistus sulatejuustoa (cheddar tai chili) (250 g)
1rkukorianteria
1rkuminttua
Pinnalle:
1dljuustoraastetta
1-2tlhunajaa tai siirappia

Valmistusohje

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä, ilman kantta, 8 minuuttia. Katkaise lämpö, laita kansi päälle ja anna vetäytyä 5 minuuttia.

Silppua pekoni, chilit ja jalapenot ja siirrä silput suureen paistinpannuun tai paistokasariin. Kuullota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja mausteet pannuun, ruskista muruksi.

Lisää tomaattimurska, sulatejuusto ja ruokokidesokeri ja hauduta pari minuuttia.

Lisää silputut yrtit ja makaronit joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan, ripottele juustoraaste pinnalle ja valuta ohuet hunaja- tai siirappiraidat päälle.

Työnnä vuoka 220-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nauti.

VINKKI! Tee ruoasta kasvisversio korvaamalla jauheliha ja pekoni kasviksilla: esim. maissi, kesäkurpitsa, pavut.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)