Helppo lihamakaronilaatikko - ilman makaronin keittämistä

Helppo lihamakaronilaatikko - ilman makaronin keittämistä
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
uunivuoallinen, 4-6:lle
6½-7dl Myllyn Paras Tumma Makaronia
tai Kaura Makaronia
400gjauhelihaa
1iso sipuli tai 100 g pakastesipulia
2tlsuolaa
1tlcurrya
tlvalkopippuria
1-2tlpaprikajauhetta
3munaa
1lmaitoa

Valmistusohje

  1. Ruskista jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Mausta jauheliha. Voitele iso, laakea uunivuoka ja kaada keittämättömät makaronit vuoan pohjalle. Kaada päälle kuuma jauhelihaseos. Voit huuhtoa paistinpannun tilkalla vettä ja kaataa sen laatikkoon, sekoita tasaiseksi. Sekoita munat ja maito ja kaada lopuksi vuoan päälle.

  2. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti. Sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella / puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. Tarjoa lisäkkeeksi vihreää salaattia ja jälkiruoaksi uuniomenoita. Hakuvinkki: makarooni, makaroonilaatikko

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (33)

Hyvää ja terveellistä
Hyvä resepti! Ruoasta tulee maukkaampi kun makaronia ei ole keitetty ja näin ollen vedellä "laimennettu". Itse joskus lisään pekonisilppua tai porkkanaraastetta.
Sopiiko ohje (ilman keittämistä) myös kaurapastalle, vaikka sille löytyi ohje, jossa keitetään 2 minuuttia ja pastan kuitenkin sanottiin pysyvän tavallista kiinteämpänä.
Voi käyttää mieleistään pastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä resepti!
Kiva resepti! Valmistus onnistuu mieheltäkin....
Pääsee helpommalla, kiva juttu!
Todella hyvä resepti. Itse teen tätä gluteenittomista makarooneista ja hyvin toimii. Laitan tosin vain 2 munaa, paremman makuista mielestäni niin. Meidän kolmenhengen perhe syö tästä 2 päivää.
Kokeilin nyt eka kertaa näin. Toivottavasti onnistuu. Myös gluteenittomasti.
Hei, onko paisto-ohje tavallisessa vai kiertoilmauunissa? Laatikosta tuli ehkä hiukan turhan kiinteää...:) Ja siinä tapauksessa lienee parempi laittaa 6,5 dl makaroonia kuin 7 dl?

Pages