Helppo lihamakaronilaatikko - ilman makaronin keittämistä

Helppo lihamakaronilaatikko - ilman makaronin keittämistä
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
uunivuoallinen, 4-6:lle
6½-7dl Myllyn Paras Tumma Makaronia
tai Kaura Makaronia
400gjauhelihaa
1iso sipuli tai 100 g pakastesipulia
2tlsuolaa
1tlcurrya
tlvalkopippuria
1-2tlpaprikajauhetta
3munaa
1lmaitoa

Valmistusohje

  1. Ruskista jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Mausta jauheliha. Voitele iso, laakea uunivuoka ja kaada keittämättömät makaronit vuoan pohjalle. Kaada päälle kuuma jauhelihaseos. Voit huuhtoa paistinpannun tilkalla vettä ja kaataa sen laatikkoon, sekoita tasaiseksi. Sekoita munat ja maito ja kaada lopuksi vuoan päälle.

  2. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti. Sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella / puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. Tarjoa lisäkkeeksi vihreää salaattia ja jälkiruoaksi uuniomenoita. Hakuvinkki: makarooni, makaroonilaatikko

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (37)

Paras ja helpoin ohje.Makaroonit ovat juuri oikean kypsiä eikä laatikosta tule liian kiinteää yhtenäistä mössöä.
Miksi ohjeessa makaronimäärä on dl, mutta myyntipakkaus kuitenkin kg? Montako kg pitää ostaa, jotta saan 7 dl?
400g pussi on n 7dl.
Pakkauksissa on maininta, paljonko desilitra painaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvää ja terveellistä
Hyvä resepti! Ruoasta tulee maukkaampi kun makaronia ei ole keitetty ja näin ollen vedellä "laimennettu". Itse joskus lisään pekonisilppua tai porkkanaraastetta.
Sopiiko ohje (ilman keittämistä) myös kaurapastalle, vaikka sille löytyi ohje, jossa keitetään 2 minuuttia ja pastan kuitenkin sanottiin pysyvän tavallista kiinteämpänä.
Voi käyttää mieleistään pastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä resepti!
Kiva resepti! Valmistus onnistuu mieheltäkin....

Pages