Paras peltimakaronilaatikko

Paras peltimakaronilaatikko
40 min, josta valmisteluaika 15 min

Tässä makaronilaatikko valmistetaan trendikkäästi uunipellille, jolloin siihen syntyy runsaasti herkullista paistopintaa ja kypsymisaika nopeutuu huomattavasti. Peltimakaronilaatikkoon uppoavat hyvin niin tavalliset makaronit kuin tummat makaronit. Myös Myllyn Paras Kauramakaroni käy hyvin, siitä syntyy eritoten maistuva kanapeltimakaronilaatikko kanajauhelihan kanssa. Maun kruunaa kirsikkatomaatit, timjami ja cheddarjuusto.

noin 4–6:lle
Makaroni-jauhelihaseos:
1psMyllyn Paras Makaronia (400 g)
tai Tumma Makaronia (400 g)
400gjauhelihaa
1iso sipuli tai 3 salottisipulia
1-1½tlsuolaa
½-1tlrouhittua mustapippuria
1tlsavupaprikajauhetta
1tlkuivattua timjamia (tai n. 1 rkl tuoretta)
1rasiakirsikkatomaatteja (n. 200 g)
Munamaito:
3kananmunaa
8dlmaitoa tai kaurajuomaa
Pinnalle:
150gcheddarjuustoraastetta

Valmistusohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan napakaksi /al dente eli noin 7 minuuttia. Valuta lävikössä.

  2. Hienonna sipuli ja kuullota (eli paista nopeasti ruskistamatta) se ja jauheliha paistinpannulla. Mausta kypsä seos mieleiseksi.

  3. Levitä iso leivinpaperi ison reunallisen uunipellin pohjalle ja reunoille. Levitä keitetyt makaronit siihen. Levitä päälle paistettu jauhelihaseos. Puolita tomaatit ja ripottele ne päälle. Riko munien rakenne rikki mittakannuun ja kaada maito tai kaurajuoma mukaan, sekoita hyvin. Kaada neste makaronien päälle pellille hitaasti valuttaen. 

  4. Nosta pelti varovasti 200-asteisen uunin alimmalle tasolle. Kypsennä noin 15 minuuttia. Ripottele sen jälkeen päälle juustoraaste ja nosta pelti uunin keskitasolle ja jatka paistamista 5–10 minuuttia kauniin väriseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)