Pastapelti

Pastapelti
30 min, josta valmisteluaika 20 min

Pastapelti on maistuvaa syötävää koko perheelle. Ruoasta tulee helposti arkisuosikki eritoten heille, jotka rakastavat nachopeltiruokia. Tässä reseptissä ei kuitenkaan käytetä maissilastuja (nachoja), vaan kotimaista Myllyn Paras Putkipastaa.

4:lle
Pasta:
6dlMyllyn Paras Putkipastaa
vettä, suolaa
Maustettu seos:
2sipulia
1rklrypsiöljyä
n. 300gjauhelihaa, nyhtökauraa tai kasvisjauhista
3rkltacomausteseosta (1 pss n. 25 g)
dlvettä
Juustokastike (Vaihtoehto on käyttää n. 300 g valmista juustokastiketta):
dljuustolla maustettua ruokakermaa
1dlmaitoa
100gemmental- tai mozzarellajuustoraastetta
1rklMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tlcayennepippuria
½tlsuolaa
Lisäksi:
1avokado tai puolikas parsa- /kukkakaali
250gkirsikkatomaatteja
1rkloreganoa

Valmistusohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää pastat kiehuvaan veteen. Keitä pastaa n. 8 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois.

  2. Valmista maustettu seos. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla öljyssä, lisää jauheliha tai muu valmiste ja paista lähes kypsäksi. Sekoita joukkoon tacomausteseos, lisää vesi ja kuumenna sekoittaen 5 minuuttia.

  3. Valmista juustokastike (jos et käytä valmista kastiketta) mittaamalla kaikki juustokastikkeen ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä siihen valutetut pastat. Kaada päälle paistettu seos. Pilko mukaan halutessasi parsa- tai kukkakaalia (avokado lisätään vasta paiston jälkeen).  Ripottele päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja levitä päälle vielä juustokastike.

  5. Laita pelti 250-asteisen uunin yläosaan noin 5–10 minuutiksi. Ripottele kypsän ruoan pinnalle oreganoa ja halutessasi avokadonpaloja. Tarjoile kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)