Kesäinen salaatti syntyy salaatista ja marjoista sekä Myllyn Paras Keltainen Kukka Makaroneista.

Salaatin päälle grillataan kesäsipulia ja vuohenjuustoa.

Salaatti toimii hyvin alkupalana tai kevyemmän vaihtoehdon haluaville pääruokasalaattina.

Pieninä annoksina salaatti on raikas lisäke grilliruoalle.

Ainekset 4 annosta annosta

Salaatti:
100
g
jääsalaattia
50
g
rucolaa
2
dl
mansikoita
1
dl
vadelmia
1
dl
viher- tai mustaherukoita
½
kurkkua
1
punasipuli
200
g
vuohenjuustoa
Maustavat aineet:
2
rkl
ekstra neitsytoliiviöljyä
1
rkl
mansikka (tai tummaa) balsamikastiketta
tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
hienonnettua mustapippuria
rouhittua mustapippuria
rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente” ja valuta vesi pois lävikössä, anna jäähtyä.
  2. Huuhtele ja revi salaatit, pilko mansikat ja kurkku.
  3. Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi ja viipaloi vuohenjuusto noin 1 cm paksuiksi kiekoiksi. Paista sipulit ja vuohenjuusto pannulla tai grillissä nopeasti niin, että ne saavat vain vähän väriä.
  4. Kokoa salaatti annoslautasille. Pirskottele päälle maustavia aineksia, jotka toimivat kastikkeena. Kesäinen ja marjainen juustosalaatti maistuu kesällä sellaisenaan tai grilliruoan lisukkeena.

VINKKI: Halloumi-, grilli- tai leipäjuusto sopivat hyvin vuohenjuuston tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.