Ainekset noin 6:lle annosta

1
l
vettä
2
lihaliemikuutiota
500
g
tuoreita sieniä paloiteltuna
1
sipuli hienonnettuna (tai pakasteena)
4-6
valkosipulinkynttä murskattuna
300
g
(palvi)kinkkua suikaleina
½
dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kuorrutuskastike:
3
rkl
voita
4
dl
spagetin keitinlientä tai lihalientä
2
dl
kermaa tai maitoa
n.100
g
emmental-juustoraastetta
½-1
tl
mustapippuria
1
muna

Ohje

  1. Keitä spagettia lihaliemessä 6 minuuttia ja valuta lihaliemi talteen siivilän läpi. Älä huuhdo spagettia. Kaada se isohkoon voideltuun uunivuokaan.

  2. Kuumenna pinnoitettu pannu ja paahda siinä sieniä, sipulia sekä valkosipulia, kunnes niistä on neste haihtunut. Sekoita joukkoon kinkkusuikaleet ja mausta seos persiljalla sekä tarpeen ja maun mukaan suolalla ja pippurilla.

  3. Tee kuorrutuskastike. Kuumenna voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kiehauta seos. Lisää valutettu keitinliemi ja kerma tai maito koko ajan sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kastiketta noin 5 minuutin ajan.

  4. Ota kattila pois liedeltä. Lisää juustoraaste, mustapippuri ja muna. Kaada kastike muiden aineiden päälle vuokaan ja sekoita niin, että kastiketta valuu paistoksen sisäänkin. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.