Myllyn Paras Värikäs Iso Makaroni on kolmivärinen, perinteistä sarvimakaronia isompi makaroni, joka saa hyvän makunsa tomaatista ja pinaatista. Runsaskuituinen Värikäs Iso Makaroni on kaunis ja kestävä sekä tuo samalla ruokaisuutta.

Sardelli on monien välimerellisten ruokien, kuten Nizzan ja Caesar salaattien ainesosa. Alueen englanninkielisissä ruokaohjeissa näkee käytettävän usein anchovy nimistä kalasäilykettä, joka käännösvaiheessa muuttuu vahingossa anjovikseksi, vaikka anchovy on suomeksi sardelli. Anjovis on taasen pohjoismaissa tuttu kalasäilyke, joka valmistetaan yleensä kilohailifileistä, se ei kuulu perinteisiin Välimeren alueen salaatteihin.

Tarjoile salaatti ranskalaisen viinietikkaöljykastikkeen kanssa. Voit käyttää kastikkeeseen öljyjä, joita jää tonnikala-, kapris- ja artisokkatölkkeihin (jos ne olivat öljyssä).

Ainekset 4 annosta

Salaatti
n. 100
g
pensaspapuja
4
kananmunaa
4
tomaattia (tai 2 paprikaa)
½
kurkku
1
rku
rapeaa salaattia
2
punasipulia
1
tlk
artisokan sydämiä
1
dl
kalamata-oliiveja
1
dl
kapriksia
2
tlk
tonnikalapaloja öljyssä (à 185 g / 130 g
100
g
sardellifileitä (1-2 tlk)
1
rku
lehtipersiljaa
Ranskalainen viinietikka-öljykastike
2-3
tl
Dijon-sinappia
2-3
hienonnettua valkosipulinkynttä
3
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
dl
oliiviöljyä (tai ainesten tölkkien öljyä)
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ’al dente’ suolla maustetussa kiehuvassa vedessä ja valuta lävikössä kylmällä vedellä huuhdellen. Puhdista pavut, keitä kypsiksi (10 min) ja valuta. Keitä munia 7–8 minuuttia, kaada vesi pois, jäähdytä kylmällä vedellä ja lohko munat.
  2. Pese ja kuutioi tomaatit ja kurkku tai paprikat. Pese salaatti ja irrota lehdet. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  3. Valuta artisokat, oliivit ja kaprikset. Puolita tai pilko artisokat ja oliivit.
  4. Leikkaa sardellit pituussuunnassa suikaleiksi.
  5. Levitä salaatti ja osa lehtipersiljasta laakealle vadille. Lado päälle keitetyt makaronit, pavut, tomaatit tai paprikat, punasipuliviipaleet ja kurkut. Lisää artisokkaa ja tonnikalaa paloina, oliivin puolikkaat, kaprikset ja munalohkot. Asettele päälle sardellifileet.
  6. Surrauta salaatinkastikkeen ainekset keskenään korkeassa kannussa sauvasekoittimella. Valuta kastike salaatin päälle tai tarjoile erikseen. Siirrä kylmään.
  7. Koristele salaatti ennen tarjoilua lehtipersiljalla.
Resepti:
Arja Elina Laine

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.