Fusillisalaatti Caesar

Fusillisalaatti Caesar
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Ei ehkä keisareista klassisin, mutta pastan ansiosta varmasti yhtä maukas ja huomattavasti ruokaisampi kuin alkuperäisohje sans pasta.

3–4 annosta alkupalaksi tai lisäkkeeksi
Salaattiin:
Pieni kourallinen krutonkeja
2valkosipulinkynttä
3rkloliiviöljyä
300gMyllyn Paras Kierrepastaa
1Romaine-salaatti viipaloituna
50gparmesaania raastettuna
suolaa ja mustapippuria
Kastike:
1,2dlmajoneesia
50gparmesaania
½sitruunan mehu
2rkloliiviöljyä
2rklWorcestershire-kastiketta
2sardellifileetä hienonnettuna
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Levitä krutongit (leipäkuutiot) yhdeksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hiennonna / raasta valkosipuli ja yhdistä oliiviöljyyn. Ripottele öljy leipäkuutioiden päälle ja paahda kauniin keltaisiksi, 5-6 minuuttia.

  2. Yhdistä kaikki kastikeainekset kulhossa.

  3. Keitä pasta kypsäksi paketin ohjeiden mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.

  4. Laita viipaloitu salaatti isoon kulhoon. Levitä päälle keitetty pasta ja parmesaani. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle kastike ja sekoita varovasti.

  5. Koristele krutongeilla ja tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)