Haettu sivustolta 4.11.2024
Ei ehkä keisareista klassisin, mutta pastan ansiosta varmasti yhtä maukas ja huomattavasti ruokaisampi kuin alkuperäisohje sans pasta.
Ainekset 3–4 annosta alkupalaksi tai lisäkkeeksi annosta
Salaattiin:
Pieni kourallinen krutonkeja
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
Romaine-salaatti viipaloituna
50
g
parmesaania raastettuna
suolaa ja mustapippuria
Kastike:
1,2
dl
majoneesia
50
g
parmesaania
½
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
Worcestershire-kastiketta
2
sardellifileetä hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
Ohje
-
Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Levitä krutongit (leipäkuutiot) yhdeksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hiennonna / raasta valkosipuli ja yhdistä oliiviöljyyn. Ripottele öljy leipäkuutioiden päälle ja paahda kauniin keltaisiksi, 5-6 minuuttia.
-
Yhdistä kaikki kastikeainekset kulhossa.
-
Keitä pasta kypsäksi paketin ohjeiden mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.
-
Laita viipaloitu salaatti isoon kulhoon. Levitä päälle keitetty pasta ja parmesaani. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle kastike ja sekoita varovasti.
-
Koristele krutongeilla ja tarjoa heti.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua