Kurpitsa-ohrasalaatti ja tulinen piimäkastike

Kurpitsa-ohrasalaatti ja tulinen piimäkastike
1 t 30 min, josta valmisteluaika 15 min

Ohraisa salaatti kurpitsan kera saa seurakseen mausteisen piimästä ja jogurtista sotketun kastikkeen. Srirachaa voi toki annostella varoen, mutta ohra suorastaan huutaa kaverikseen ronskisti mausteita ja yrttejä. Tarjoa salaattia sellaisenaan vaikka vaalean leivän kera tai sitten lihan/kalan lisukkeeksi.

4 annosta
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1rklsuolaa
1myskikurpitsa kuorittuna ja siemenet poistettuna
3rkloliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1dlturkkilaista jogurttia
dlpiimää
1-3rklSrirachaa (oman maun mukaan)
1sitruuna
1sydänsalaatti poikittain viipaloituna
pieni kourallinen basilikaa
pieni kourallinen minttua

Valmistusohje

  1. Keitä ohra kypsäksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä, noin 45 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.

  2. Ohran kypsyessä kuori kurpitsa, puolita ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa parin sentin paksuisiksi, puolikuun muotoisiksi siivuiksi.

  3. Levitä kurpitsat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä ja alkavat ruskistua, noin 30 minuuttia.

  4. Sekoita salaatinkastike yhdistämällä jogurtti, piimä, sriracha ja puolikkaan sitruunan mehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos kastike tuntuu turhan jynkyltä, sekoita mukaan tilkka vettä. Salaatinkastikkeen tulisi olla melkein juoksevaa.

  5. Yhdistä tarjoiluastiassa puolet kastikkeesta ja ohra. Asettele päälle kurpitsasiivut ja tiristele päälle loput kastikkeesta.

  6. Pilko yrtit pieniksi, laita pieneen astiaan ja sekoita mukaan jäljelle jääneen sitruunapuolikkaan mehu. Ripottele yrtit salaatin päälle ja tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)