Grillattu varhaiskaali on mainio lisäke ja tässä reseptissä myös ateria sellaisenaan. Huolella maustettu ja hiljalleen grillattu kaali on herkullinen ja täyteläinen. Viimeistelyssä kannattaa käyttää raikkaita ja hapokkaita kastikkeita sekä rapeita kaurachipsejä.

Ainekset 4:lle annosta

2
varhaiskaalia
1
tl
suolaa
2-3
oksaa timjamia lehdet riivittynä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
Kurkku-kermaviilikastike:
1
kurkku
½
punainen chili
2
dl
kermaviiliä
½
dl
oliiviöljyä
reilusti mustapippuria
Viimeistelyyn:
tortilla chipsejä murskattuna

Ohje

  1. Leikkaa kaali puoliksi ja käännä leikkuupinta työlautaa vasten. Leikkaa vielä kolmeen osaan. Mausta kaalilohkot suolalla ja timjamilla. Pirskottele pinnalle öljy ja etikka.

  2. Valmista kastike: leikkaa kurkku pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset yhteen pienessä kulhossa.

  3. Kuumenna grilli ja kypsennä kaalit miedolla suoralla lämmöllä noin 10 minuuttia per puoli.

  4. Nosta kaalit tarjoiluastiaan ja nostele päälle kurkkusalaatti. Viimeistele murskatuilla tortillalastuilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.