Grillattu kaalisalaatti, kaurachipsit ja kurkku-kermaviilikastike

Grillattu kaalisalaatti, kaurachipsit & kurkku-kermaviilikastike
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Grillattu varhaiskaali on mainio lisäke ja tässä reseptissä myös ateria sellaisenaan. Huolella maustettu ja hiljalleen grillattu kaali on herkullinen ja täyteläinen. Viimeistelyssä kannattaa käyttää raikkaita ja hapokkaita kastikkeita sekä rapeita kaurachipsejä.

4:lle
2varhaiskaalia
1tlsuolaa
2-3oksaa timjamia lehdet riivittynä
2rkloliiviöljyä
1rklvalkoviinietikkaa
Kurkku-kermaviilikastike:
1kurkku
½punainen chili
2dlkermaviiliä
½dloliiviöljyä
reilusti mustapippuria
Viimeistelyyn:
Myllyn Paras Kaura Tortilla Chipsejä murskattuna

Valmistusohje

  1. Leikkaa kaali puoliksi ja käännä leikkuupinta työlautaa vasten. Leikkaa vielä kolmeen osaan. Mausta kaalilohkot suolalla ja timjamilla. Pirskottele pinnalle öljy ja etikka.

  2. Valmista kastike: leikkaa kurkku pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset yhteen pienessä kulhossa.

  3. Kuumenna grilli ja kypsennä kaalit miedolla suoralla lämmöllä noin 10 minuuttia per puoli.

  4. Nosta kaalit tarjoiluastiaan ja nostele päälle kurkkusalaatti. Viimeistele murskatuilla tortillalastuilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)